Geart Jorritsma en Fabian ten Kate kiezen weer voor Enschede Marathon

door 28 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Enschede winnaar 2019 Geart Jorritsma

Geart Jorritsma, vorig jaar winnaar van Enschede Marathon, en Fabian ten Kate, vorig jaar derde bij de mannen senioren, hebben er beiden voor gekozen om ook dit jaar in Enschede te starten. De twee Nederlandse toplopers konden ook twee weken eerder in Rotterdam starten, maar ze kozen toch voor Enschede. “Enschede biedt ons de beste kansen om onze persoonlijke records aan te scherpen”, aldus Jorritsma. “En de marathon is mij vorig jaar erg goed bevallen.” Ook de nummer twee van afgelopen jaar, Stef Simons, zal op zondag 19 april 2020 in Enschede aan de start staan van de hele marathon.

Bronzen label

Enschede Marathon mag zich in 2020 IAAF Bronze Label Marathon noemen. Dat betekent onder meer dat er snelle IAAF Label-atleten aan de start moeten verschijnen. Directeur van Enschede Marathon Sandra Melief: “Onze atletencoördinator Herman Moelard heeft inmiddels een aantal goede atleten vastgelegd, zoals Edib Kipto, in 2019 de winnaar van de Marathon Madrid in 2 uur en 10 minuten. Ook de nummer één en twee van de Münster Marathon 2018, Justus Kiprotich (2 uur 9 min.) en James Barmasai (2 uur 11 min.) zullen starten in Enschede. Outsider is de Ethiopiër Haimanot Mateb. Hij werd in 2019 derde op de Hamburg halve marathon achter wereldtoppers Stephen Kiprotich en Geoffrey Ronoh”.

Verder komen er ook atleten aan de start die zich nog willen kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokyo, onder hen Jobo Kathone uit Lesotho en Kaisa Kuck uit Estland.

Parcoursrecord

Ook bij de vrouwen is er al een mooi startveld samengesteld. Voor de komende editie is een nieuw parcoursrecord het doel, en dat betekent een tijd onder de 2 uur 25. Aan de start staat o.a. de nummer twee van afgelopen jaar Rodah Jepkorir Tanui. Zij liep vorig jaar al 2 uur 25 bij de Buenos Aires Marathon. Verder zijn Agnes Kiprop (2 uur 29 minuten in Dongying, China, en Chemutai Riunotukei (2 uur 33 in de zware Nairobi Marathon, Kenia) gecontracteerd. Ook bij de dames is er een outsider uit Ethiopië in de person van Zeyduna Arba Mude. Moelard hoopt ook de winnares van afgelopen jaar, Caroline Chepkwony, te kunnen contracteren. “Maar die onderhandelingen lopen nog”, zegt Melief. Uiteraard zal tevens de regionale marathontop met o.a. Bjorn Jansman, Peter Bruinsma, Frank Meijer en debutant Michel Kerkdijk in Enschede aanwezig zijn.

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest