CPC Loop Den Haag: mondiale top 10 ranking versus een inspirerend loopfestijn

door 29 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Traditiegetrouw staat er weer een sterk topatletenveld aan de start tijdens de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag op zondag 8 maart. De internationale top gaat strijden voor een mondiale top 10 ranking met een tijd onder de 59:30 minuten. Vanaf vandaag gaat het hardloopevenement van start met een nieuwe campagne die deelnemers moet inspireren en in beweging moet brengen.Top 10 rankin

Het atletenveld wordt aangevoerd door vijf Keniaanse atleten met een persoonlijk record onder het uur. Leonard Langat (PB 59:18) en Dominic Kiptarus (PB 59:30) eindigden in 2018 respectievelijk op de 2e en 3e plaats. Zij zullen er op gebrand zijn dit jaar een treetje hoger te eindigen. Ook James Rungaru (PB 59:37) en Isaac Kipsang (PB 59:44) zijn niet onbekend bij de NN CPC Loop Den Haag en zullen de ervaring van eerdere jaren meenemen. Het veld wordt aangevuld met de sterke Kenianen Kelvin Kiptum (PB 59:53) die vorig jaar de halve marathon van Montbeliard nog op zijn naam schreef, Moses Koech (PB 60:11) en Bernard Kimani (PB 60:05). Traditiegetrouw gaan de atleten voor een tijd onder de 59:30 minuten. Blikvanger bij de vrouwen is Ayele Zewdnesh, afgelopen jaar behaalde zij de 2e plaats bij Marathon Eindhoven. De Nederlandse atleten Ronald Schroer, Stan Niesten en Jill Holterman zullen de NN CPC Loop Den Haag gebruiken als kwalificatie voor het EK in Parijs. Het belooft zondag 8 maart weer een spannende strijd te worden.

De voorjaarsklassieker

Het grootste loopevenement van Den Haag kent één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook aankomende editie wordt er veel belangstelling verwacht voor het snelle parcours in Den Haag waar jaarlijks veel persoonlijke records worden gelopen. Daarnaast is er een aanbod aan kortere afstanden zoals de 10 km en 5 km en Triodus jeugdlopen (2,5 km en 1 km). De NN CPC Loop Den Haag staat al jaren bekend om de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van bijna 100 scholen. Speciaal voor deze editie wordt de CPC4ALL georganiseerd. Het wordt met recht een Haags familie-evenement genoemd.

Jeroen meer dan hardlopen  CPC Loop BEINSPIRED
Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest