Er komt geen NK 10 km meer dit jaar

door 12 feb, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Afgelopen weekend was de wind zo erg dat de organisatie van de Groet uit Schoorl Run de wedstrijd niet door niet gaan. Ook zou er een NK 10 km komen en vanzelfsprekend is ook deze niet door gegaan. De organisatie heeft samen met de Atletiekunie besloten dat de NK 10 km helemaal niet meer door gaan dit jaar. De organisatie zegt hier het volgende over op haar website:

Afgelopen weekend keek Le Champion net als vele deelnemers, vrijwilligers, betrokken instanties en supporters uit naar een heroïsche editie van de Groet uit Schoorl Run. Vanwege de storm die in de namiddag en avond verder zou aantrekken, heeft de organisatie zaterdagmiddag besloten het programma aan te passen. Le Champion als sportliefhebber wilden er natuurlijk alles aan doen om het evenement door te laten gaan en daar had de organisatie op dat moment met de nodige aanpassingen ook alle vertrouwen in.

Helaas bleek in de nacht van zaterdag op zondag dat de storm op zondag eerder op de dag zou pieken met windkracht 8/9 en windstoten tot 120 km per uur. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt om het evenement volledig af te gelasten. Een teleurstelling voor deelnemers, vrijwilligers, betrokken instanties, supporters en de organisatie.

Het NK 10 km op de weg stond uiteraard ook gepland in Schoorl op zondag 9 februari. Doordat het gehele evenement werd afgelast, heeft dit NK 10 km ook niet plaatsgevonden.

Gisteren is er contact geweest tussen Le Champion en de Atletiekunie en is er door de Atletiekunie besloten dat het NK 10 km op de weg in 2020 niet meer plaats gaat vinden. Voor eventueel vragen hierover kan contact worden opgenomen met de Atletiekunie.

Gezien de planning van de vele atleten, zoals de NK halve marathon, internationale toernooien etc. ziet de Atletiekunie geen geschikte datum om een net zo goed NK 10 km te organiseren zoals de organisatie dit in Schoorl heeft gegarandeerd. Dit betekent dat het NK 10 km op de weg in 2021 weer plaats zal vinden in Schoorl, op zondag 14 februari. De inschrijving voor de Groet uit Schoorl Run gaat van start in september.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest