Joshua Cheptegei loopt in Monaco nieuw wereldrecord 5 km

door 16 feb, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Joshua Cheptegei nieuw wereldrecord 5 km in Monaco
Foto: Etienne Fiacre / Monaco Run

Joshua Cheptegei heeft vanochtend een nieuw wereldrecord gelopen op de 5 km in Monaco. Cheptegei liep in Monaco de 5 km in een tijd van 12 minuten en 51 seconden. Hiermee liep hij ene indrukwekkende 5 km waar hij 27 seconden sneller was dan het oude wereldrecord.

Het oude wereldrecord stond op naam van Rhonex Kipruto met een tijd van 13:18.

Een zeer blije Cheptegei zei kort na de race het volgende: “Wauw, dit is echt geweldig. Ik had vandaag minder dan 13 minuten in gedachten. Toen mijn benen goed aanvoelden tijdens de race, besloot ik er echt voor te gaan. Om zoveel seconden van het oude wereldrecord te lopen, maakt me erg blij en is een geweldige eerste test voor mij in een belangrijk seizoen. ”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest