.

Joshua Cheptegei loopt in Monaco nieuw wereldrecord 5 km

door 16 feb, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Black Friday 2022Black Friday 2022
Joshua Cheptegei nieuw wereldrecord 5 km in Monaco
Foto: Etienne Fiacre / Monaco Run

Joshua Cheptegei heeft vanochtend een nieuw wereldrecord gelopen op de 5 km in Monaco. Cheptegei liep in Monaco de 5 km in een tijd van 12 minuten en 51 seconden. Hiermee liep hij ene indrukwekkende 5 km waar hij 27 seconden sneller was dan het oude wereldrecord.

Het oude wereldrecord stond op naam van Rhonex Kipruto met een tijd van 13:18.

Een zeer blije Cheptegei zei kort na de race het volgende: “Wauw, dit is echt geweldig. Ik had vandaag minder dan 13 minuten in gedachten. Toen mijn benen goed aanvoelden tijdens de race, besloot ik er echt voor te gaan. Om zoveel seconden van het oude wereldrecord te lopen, maakt me erg blij en is een geweldige eerste test voor mij in een belangrijk seizoen. ”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

NK Running Blind bij Zevenheuvelenloop

NK Running Blind bij Zevenheuvelenloop

Op zondag 20 november vindt het tweede Nederlands kampioenschap Running Blind plaats bij de NN Zevenheuvelenloop. De atleten met visuele beperking en hun buddy’s hebben een eigen startvak en startschot. Er doen 32 koppels mee aan deze bijzondere...

Pin It on Pinterest