Joshua Cheptegei loopt in Monaco nieuw wereldrecord 5 km

door 16 feb, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Joshua Cheptegei nieuw wereldrecord 5 km in Monaco
Foto: Etienne Fiacre / Monaco Run

Joshua Cheptegei heeft vanochtend een nieuw wereldrecord gelopen op de 5 km in Monaco. Cheptegei liep in Monaco de 5 km in een tijd van 12 minuten en 51 seconden. Hiermee liep hij ene indrukwekkende 5 km waar hij 27 seconden sneller was dan het oude wereldrecord.

Het oude wereldrecord stond op naam van Rhonex Kipruto met een tijd van 13:18.

Een zeer blije Cheptegei zei kort na de race het volgende: “Wauw, dit is echt geweldig. Ik had vandaag minder dan 13 minuten in gedachten. Toen mijn benen goed aanvoelden tijdens de race, besloot ik er echt voor te gaan. Om zoveel seconden van het oude wereldrecord te lopen, maakt me erg blij en is een geweldige eerste test voor mij in een belangrijk seizoen. ”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest