Nationaal recordhouder 10 km naar de Parelloop

door 19 feb, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Richard Douma naar Parelloop
Foto: Maron Dekker

Atleet Richard Douma zal op zondag 15 maart in Brunssum deelnemen aan de Parelloop. Douma is van origine een middenafstandsloper en succesvol deelnemer aan de 1500 meter tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam. Op 12 januari van dit jaar baarde de inwoner van Zaandam opzien door in het Spaanse Valencia het nationaal record van Abdi Nageeye te evenaren. Nadat Abdi Nageeye in 2013 het record in de Parelloop op 28.08 minuut bracht, liep Douma in Valencia naar exact dezelfde tijd. De week na Valencia won Douma bovendien de 8 van Apeldoorn.

Sterke tegenstand

Het eliteveld in de Top Run is nog in ontwikkeling, maar de nationale recordhouder zal zeker tegenstand krijgen van Isaac Kimeli en Robin Hendrix uit België. Kimeli werd in 2018 tweede bij de Europese Crosskampioenschappen in Tilburg en in 2019 liep hij de 5.000 meter tijdens de wereldkampioenschappen in Doha. Robin Hendrix was op de 5.000 meter deelnemer aan het EK Atletiek in Berlijn in 2018 en de WK Atletiek in Doha 2019.

Van Nederlandse zijde komt Björn Koreman, de revelatie van 2019, naar Brunssum. Koreman was afgelopen jaar al tweede Nederlander in de Dam tot Damloop en debuteerde na een lange solo met 2.17.26 in de marathon van Eindhoven. Luuk Maas zal ook starten, hij vertegenwoordigde Nederland in 2018 bij de EK Cross in Tilburg en was in dat jaar Nederlands kampioen 10.000 meter bij de junioren.

Meer toppers

Op een later tijdstip wordt het eliteveld bij de dames bekendgemaakt, ook verwacht de organisatie dan nog meer toppers bij de mannen te kunnen presenteren. De Top Run bij de Parelloop start om 12.00 uur. Afgelopen jaar won Mande Busendich uit Oeganda in 27.56 min. Jesper van der Wielen werd de snelste Nederlander. Bij de vrouwen werd Susan Krumins de snelste Nederlandse. In totaal liepen 30 atleten een tijd onder de 30 minuten, daardoor is de Parelloop een van de snelste 10 kilometer wedstrijden ter wereld.

Naast de Top Run is er op 15 maart ook de FysioStofberg Talent Run van 5 kilometer voor talenten onder de 23 jaar. Ook hier is veel animo voor uit heel Nederland. Richard Douma zal op zaterdag 14 maart een inspirerende presentatie geven voor de deelnemers aan deze Run.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!