Birhanu Legese wint Tokio Marathon, Bashir Abdi tweede in nieuw Belgisch record

door 1 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Birhanu Legese heeft met succes zijn titel verdedigd op de Marathon van Tokio. Een van de Ethiopische leiders van het NN Running Team kwam over de finish in een tijd van 2:04.15.

De Belg Bashir Abdi toonde vandaag zijn ware talent en verbrijzelde zijn eigen Belgische record. Abdi werd 2e en noteerde een tijd van 2:04.51 in de zonnige en lege straten van Tokio. Het Belgische record van Bashir stond op 2:06.14.

Een opgetogen Birhanu Legese zei kort na de finish het volgende: ‘Dit is zo’n geweldig gevoel om terug te keren naar Tokio als de regerend kampioen en om het opnieuw te kunnen winnen. De omstandigheden waren vandaag echt goed, ik denk dat er vandaag veel snelle tijden gelopen zijn. Voor dit soort momenten doe je het, waar je het hele jaar zo hard voor werkt. ‘

Bashir Abdi zei het volgende na afloop: ‘Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe gelukkig en dankbaar ik ben. Ik wil iedereen bedanken die aan mijn zijde heeft gestaan voor de ongelooflijke steun die ze me hebben gegeven. Elke marathon die ik loop lijkt beter en beter te gaan dan de vorige. Daarom ben ik zo blij dat het harde werk van de afgelopen tijd zich uitbetaald. Deze 2e plaats en een tijd van 2:04.51 geeft me veel zelfvertrouwen als we later dit jaar teruggaan naar Japan voor de Olympische Spelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest