124ste Boston Marathon is uitgesteld

door 13 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Boston Marathon die op 20 april op de agenda stond is uitgesteld. De Boston Athletic Association (B.A.A.) komt regelmatig samen met stads- en staatsfunctionarissen om alle updates met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) te bespreken. Gouverneur Charlie Baker had al op 10 maart 2020 de noodtoestand uitgeroepen.

In dat opzicht heeft Baker samen met de burgermeester van Boston, Martin Walsh, en andere regeringsleiders besloten om de gezondheid van de mensen te beschermen. Zo is de 124ste Boston Marathon uitgesteld naar maandag 14 september 2020.

“Wat betreft de volksgezondheid en veiligheid nemen we onze leiding van de ambtenaren die belast zijn met de bescherming van het publiek op dit gebied”, zegt Tom Grilk, C.E.O. van de B.A.A. “We begrijpen onze rol, samen met onze partners, in het zorgen voor een veilige omgeving voor alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en supporters die voldoen aan de normen die door die ambtenaren zijn vastgesteld.”

De B.A.A. heeft samengewerkt met gemeentelijke leiders in de acht steden en dorpen waar het marathonparcours doorheen zou lopen om de datum van 14 september voor de 124e Boston Marathon te coördineren. De B.A.A. 5K, dat een veld van 10.000 deelnemers kent, wordt ook verplaatst naar een andere datum.

“De missie van de B.A.A. om gezondheid te promoten door middel van sport, vooral hardlopen, heeft onze organisatie al meer dan een eeuw geleid. In samenwerking met onze vele partners kijken we ernaar uit om de wereld in september in Boston te verwelkomen ter viering van de 124e Boston Marathon, ”zei Grilk.

Ingeschreven deelnemers en vrijwilligers krijgen de komende dagen aanvullende informatie. Aangezien dit een snel evoluerende situatie is, zullen verdere details later worden bekendgemaakt.

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!