124ste Boston Marathon is uitgesteld

door 13 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Boston Marathon die op 20 april op de agenda stond is uitgesteld. De Boston Athletic Association (B.A.A.) komt regelmatig samen met stads- en staatsfunctionarissen om alle updates met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) te bespreken. Gouverneur Charlie Baker had al op 10 maart 2020 de noodtoestand uitgeroepen.

In dat opzicht heeft Baker samen met de burgermeester van Boston, Martin Walsh, en andere regeringsleiders besloten om de gezondheid van de mensen te beschermen. Zo is de 124ste Boston Marathon uitgesteld naar maandag 14 september 2020.

“Wat betreft de volksgezondheid en veiligheid nemen we onze leiding van de ambtenaren die belast zijn met de bescherming van het publiek op dit gebied”, zegt Tom Grilk, C.E.O. van de B.A.A. “We begrijpen onze rol, samen met onze partners, in het zorgen voor een veilige omgeving voor alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en supporters die voldoen aan de normen die door die ambtenaren zijn vastgesteld.”

De B.A.A. heeft samengewerkt met gemeentelijke leiders in de acht steden en dorpen waar het marathonparcours doorheen zou lopen om de datum van 14 september voor de 124e Boston Marathon te coördineren. De B.A.A. 5K, dat een veld van 10.000 deelnemers kent, wordt ook verplaatst naar een andere datum.

“De missie van de B.A.A. om gezondheid te promoten door middel van sport, vooral hardlopen, heeft onze organisatie al meer dan een eeuw geleid. In samenwerking met onze vele partners kijken we ernaar uit om de wereld in september in Boston te verwelkomen ter viering van de 124e Boston Marathon, ”zei Grilk.

Ingeschreven deelnemers en vrijwilligers krijgen de komende dagen aanvullende informatie. Aangezien dit een snel evoluerende situatie is, zullen verdere details later worden bekendgemaakt.

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest