124ste Boston Marathon is uitgesteld

door 13 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De Boston Marathon die op 20 april op de agenda stond is uitgesteld. De Boston Athletic Association (B.A.A.) komt regelmatig samen met stads- en staatsfunctionarissen om alle updates met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) te bespreken. Gouverneur Charlie Baker had al op 10 maart 2020 de noodtoestand uitgeroepen.

In dat opzicht heeft Baker samen met de burgermeester van Boston, Martin Walsh, en andere regeringsleiders besloten om de gezondheid van de mensen te beschermen. Zo is de 124ste Boston Marathon uitgesteld naar maandag 14 september 2020.

“Wat betreft de volksgezondheid en veiligheid nemen we onze leiding van de ambtenaren die belast zijn met de bescherming van het publiek op dit gebied”, zegt Tom Grilk, C.E.O. van de B.A.A. “We begrijpen onze rol, samen met onze partners, in het zorgen voor een veilige omgeving voor alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en supporters die voldoen aan de normen die door die ambtenaren zijn vastgesteld.”

De B.A.A. heeft samengewerkt met gemeentelijke leiders in de acht steden en dorpen waar het marathonparcours doorheen zou lopen om de datum van 14 september voor de 124e Boston Marathon te coördineren. De B.A.A. 5K, dat een veld van 10.000 deelnemers kent, wordt ook verplaatst naar een andere datum.

“De missie van de B.A.A. om gezondheid te promoten door middel van sport, vooral hardlopen, heeft onze organisatie al meer dan een eeuw geleid. In samenwerking met onze vele partners kijken we ernaar uit om de wereld in september in Boston te verwelkomen ter viering van de 124e Boston Marathon, ”zei Grilk.

Ingeschreven deelnemers en vrijwilligers krijgen de komende dagen aanvullende informatie. Aangezien dit een snel evoluerende situatie is, zullen verdere details later worden bekendgemaakt.

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest