Lauwersmeer Marathon en Kennedymars afgelast

door 16 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De organisatie van de Lauwersmeer Marathon in Groningen heeft besloten om de Lauwersmeer Marathon van 3 mei af te gelasten. De Marathon stond dit jaar voor de tweede keer op de evenementenagenda. Ook de Lauwersmeermars en de Lauwersmeer Kennedymars zijn afgelast.

De organiserende Stichting 40Mijl ziet door de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus geen mogelijkheid om het evenement door te laten gaan.

“Het doet ons pijn dit mooie evenement af te gelasten, maar wij respecteren de maatregelen van het kabinet en willen de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers waarborgen”, zeg johan Broesder, voorzitter en oprichter van de marathon.

De Lauwersmeer Marathon wordt in vier afstanden gelopen en telde in 2019 iets meer dan 1.000 deelnemers. Het evenement zal niet uitgesteld worden maar volgend jaar weer op de agenda staan.

Lauwersmeermars en Lauwersmeer Kennedymars

De Lauwersmeermars van 45 kilometer zou dit jaar voor de 16 e keer georganiseerd worden. De langere variant, de 80 kilometer Kennedymars, stond voor het derde jaar op de agenda. De organisatie stelt de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers voorop en volgt het advies van het kabinet om evenementen af te gelasten.

De evenementen worden in 2021 weer georganiseerd en zullen dan weer op de agenda staan. De midzomernachtwandeling op 20 juni gaat wel gewoon door.

Alle deelnemers zijn door de organisatie over de afgelasting geïnformeerd.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest