Lauwersmeer Marathon en Kennedymars afgelast

door 16 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De organisatie van de Lauwersmeer Marathon in Groningen heeft besloten om de Lauwersmeer Marathon van 3 mei af te gelasten. De Marathon stond dit jaar voor de tweede keer op de evenementenagenda. Ook de Lauwersmeermars en de Lauwersmeer Kennedymars zijn afgelast.

De organiserende Stichting 40Mijl ziet door de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus geen mogelijkheid om het evenement door te laten gaan.

“Het doet ons pijn dit mooie evenement af te gelasten, maar wij respecteren de maatregelen van het kabinet en willen de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers waarborgen”, zeg johan Broesder, voorzitter en oprichter van de marathon.

De Lauwersmeer Marathon wordt in vier afstanden gelopen en telde in 2019 iets meer dan 1.000 deelnemers. Het evenement zal niet uitgesteld worden maar volgend jaar weer op de agenda staan.

Lauwersmeermars en Lauwersmeer Kennedymars

De Lauwersmeermars van 45 kilometer zou dit jaar voor de 16 e keer georganiseerd worden. De langere variant, de 80 kilometer Kennedymars, stond voor het derde jaar op de agenda. De organisatie stelt de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers voorop en volgt het advies van het kabinet om evenementen af te gelasten.

De evenementen worden in 2021 weer georganiseerd en zullen dan weer op de agenda staan. De midzomernachtwandeling op 20 juni gaat wel gewoon door.

Alle deelnemers zijn door de organisatie over de afgelasting geïnformeerd.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest