.

Ook Leiden Marathon is uitgesteld door coronavirus

door 18 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het bestuur van de Leiden Marathon heeft besloten de 30e editie in mei niet door te laten gaan. Er wordt gezocht naar een datum in het najaar. Oorzaak zijn de maatregelen rond het COVID-19 virus die het organiseren van zo’n groot evenement in het voorjaar onmogelijk maken.

Voorzitter Tjeerd Scheffer legt uit: “Wij hebben zo lang mogelijk gekeken naar zelfs de kleinste mogelijkheid om ons mooie sportfeest doorgang te laten vinden. Echter, de ontwikkelingen rond het COVID-19 virus volgen elkaar zo snel op, dat door dit voortschrijdend inzicht ook wij niet anders kunnen dan de Leiden Marathon van de kalender te halen. Wij proberen nu een datum te vinden in het najaar. Ook bij ons staat de gezondheid van onze lopers, vrijwilligers en toeschouwers centraal”.

Alle ingeschreven deelnemers en teams blijven in het systeem staan en kunnen meedoen aan de 30e Leiden Marathon als het gelukt is om een nieuwe datum te vinden.

Eerder verklaarde de organisatie dat ook het halen van de Marathon Vlam uit Griekenland geen doorgang kan vinden. Naast alle gezondheidsmaatregelen in Nederland is er de moeilijkheid bijgekomen dat een meerdere landen hun grenzen hebben gesloten en eigen maatregelen hebben genomen waardoor ons project onmogelijk is geworden. De bedoeling is om de Marathon Vlam volgend jaar als nog naar Leiden halen.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest