Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober

door 20 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020. 

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat is ook van kracht voor de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag). 

De organisatie stelde het marathonweekeinde eerder in een vroeg stadium uit vanwege COVID-19 (coronavirus). In overleg met onder andere de gemeente Rotterdam, sponsors, leveranciers en andere stakeholders is de nieuwe datum gekozen, in de hoop dat het virus dan onder controle is. 

”Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats’’, aldus organisator Mario Kadiks. ”Wij zijn als organisatie dankbaar voor de vele blijken van grote betrokkenheid die wij hebben gevoeld na het onvermijdelijke uitstel van onze marathon en de flexibiliteit van iedereen bij het vinden van een nieuwe datum.’’Alle reeds ingeschreven deelnemers ontvangen binnenkort persoonlijk nadere informatie rond de verplaatsing van de NN Marathon Rotterdam. 

Uitstel

Golazo Sports, organisator van onder andere de NN Marathon Rotterdam, heeft in verband met de coronacrisis besloten al zijn loop-, wandel- en fietsevenementen die gepland stonden van 20 april tot 1 juni niet door te laten gaan. Per evenement zal worden bekeken of het verplaatst kan worden naar een datum later dit jaar. Eerder al maakte de organisatie bekend de sportevenementen die gepland stonden tot en met 19 april uit te stellen.

Het gaat om de volgende evenementen:   

  • Feyenoord Foundation FunRun (6 mei)
  • Urban Walk Groningen (10 mei)
  • Urban Walk Den Haag (16 mei)
  • Classico Boretti (16 mei)
  • KLM Urban Trail Amsterdam (17 mei)
  • KlimClassic (21 mei)
  • Urban Walk Breda (24 mei)

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest