.

Marikentrail en Marikenloop afgelast vanwege coronavirus

door 24 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Sport

De 2e Marikentrail en de 18e Marikenloop zijn afgelast vanwege het coronavirus. De overheid kondigde gisteren aan dat alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden zijn. Het Marikenloop-weekend zou plaatsvinden op zaterdag 16 en zondag 17 mei.

De Stichting Zevenheuvelenloop zoekt niet naar een vervangende datum in 2020, vanwege de onzekerheid in juni, de daaropvolgende zomervakanties en de drukte in aanloop naar de NN Zevenheuvelenloop vanaf september. In 2021 staat het Marikenloop-weekend voor 15 en 16 mei op de agenda.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Tijdens het proces waarin we overwogen om de Marikenloop af te gelasten of te verplaatsen, zijn we ingehaald door het besluit van de overheid. We balen heel erg van de afgelasting van het Marikenloop-weekend. We moeten hiermee veel enthousiaste kinderen, Marikenloopsters en trailrunners teleurstellen. Aan de inschrijvingen zien we dat de Marikentrail een flinke groei doormaakt. Ten opzichte van vorig jaar stonden verschillende verbeteringen op de rol. Zo zouden we de starts van de trails meer spreiden over de dag en werken met startwaves om de druk op het parcours te verminderen. Hiermee moeten we nu wachten tot volgend jaar.”


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest