Le Champion annuleert alle sportevenementen tot 1 juli 2020

door 26 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sportorganisatie Le Champion heeft besloten om tot 1 juli 2020 alle nog geplande evenementen af te gelasten. De organisatie wil het zorgsysteem nu niet verder belasten en voelt de plicht om de verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. “Gezien de verspreiding van het Coronavirus is het in onze visie volstrekt onverantwoord om in juni alweer grote evenementen met duizenden mensen te laten plaatsvinden”, aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

“Een gezonde samenleving, dat is waar wij als sportorganisatie voor staan. Wij zijn een club met een maatschappelijke missie. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers en medewerkers staat altijd voorop. Daarom gaan wij een stap verder dan de maatregelen van het kabinet tot 1 juni.’’

Dit betekent dat onder andere de Ronde van Noord-Holland (fietsen), Fiets4Daagse Hoorn (fietsen), de Alkmaar City Run by night (hardlopen), de Oer-IJ Expeditie (wandelen) en de Plus Wandel4daagse Alkmaar (wandelen) komen te vervallen. “Met pijn in ons hart moeten we annuleren, dat moge duidelijk zijn”, aldus Van der Jagt.

Eerder deze maand is al besloten dat de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run geen doorgang konden hebben.  Een grote teleurstelling voor elke sporter en iedereen die deze evenementen mogelijk maakt. Ondanks de maatregelen en onzekere periode wil Le Champion de ingeschreven fietsers, hardlopers en wandelaars toch tegemoetkomen.

Van der Jagt legt uit: “We hebben lang gesproken en goed nagedacht over een compensatie voor de ingeschreven deelnemers. Strikt genomen hoeven wij niks te doen. Want hier is sprake van overmacht en dan zijn wij niet gehouden aan restitutie van het inschrijfgeld. Ook omdat veel uren en kosten natuurlijk in de voorbereiding al zijn gemaakt. Maar in dit geval zijn niet alle kosten al gemaakt. Daarom willen we wel iets doen, ondanks deze turbulente tijden. Wij hebben besloten om één lijn te volgen voor de deelnemers van alle evenementen tot 1 juli. Wij gaan alle ingeschreven deelnemers een korting bieden van 50% op het startbewijs voor volgend jaar. Kortom: wij nodigen iedereen van harte uit om volgend jaar alsnog mee te doen en bieden daarbij een substantiële korting aan.”

Evenement specifiek zijn er indien van toepassing nog enkele andere tegemoetkomingen, daarvan worden de deelnemers persoonlijk op de hoogte gebracht. Denk aan (gedeeltelijke) restitutie voor niet uitgeleverde eventshirts of parkeertickets. Van der Jagt: “Alle opbrengsten voor goede doelen via de vrijwillige donatie van deelnemers zullen wij vanzelfsprekend volledig voldoen aan het betreffende goede doel.”

“Wij zijn in Nederland een grote vereniging in de sport en een grote speler in sportevenementen. Daarom hebben we een voorbeeldfunctie. Wij willen op deze manier laten zien wat realistisch is en nemen onze verantwoordelijkheid. Want juist nu moeten wij en willen wij bijdragen aan een gezonde samenleving”, sluit de algemeen directeur af.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!