.

Coronavirus zet streep door Zwolse Halve Marathon

door 30 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Sport

De Zwolse Halve Marathon gaat zaterdag 13 juni 2020, vanwege het coronavirus, niet door. “Met pijn in het hart hebben wij als bestuur dit besluit moeten nemen”, vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle. “In het kader van de gezondheid van eenieder is dit op dit moment de enige verantwoorde beslissing.” Alle deelnemers krijgen hun inschrijfgeld volledig terug.

“Het zijn bizarre tijden. Enkele dagen geleden zaten wij nog volop in de voorbereiding op de Scania Zwolse Halve Marathon van 2020, maar wij zijn nu toch echt genoodzaakt om de twintigste editie van het hardloopevenement te verplaatsen naar zaterdag 12 juni 2021”, stelt Bouwhuis, die de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet volgt. “De vooruitzichten zijn nu duidelijk somberder. Het ziet er niet naar uit dat in juni alle problemen zijn opgelost.”

Voor het bestuur van Stichting Halve Marathon Zwolle gaat de gezondheid boven alles. “Door ‘mogelijk’ onvoldoende ambulances, te weinig medisch personeel en alle andere maatregelen met betrekking tot het coronavirus kunnen wij als organisatie – voor zowel deelnemers als toeschouwers – geen veilige loop garanderen. Daarnaast is het in de huidige situatie onmogelijk om door te gaan met de essentiële voorbereidingen voor het evenement”, aldus Teun Bouwhuis.

Dankbaar is de organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon voor de steun van de hoofdsponsoren Scania, Wavin, Craft en Salverda en de support van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. “Door deze partijen en het inzetten van onze reserves zijn wij nu nog in de gelegenheid om alle inschrijfgelden terug te storten naar alle deelnemers. Daarbij valt ook de volledige medewerking van al onze leveranciers in deze crisistijd te prijzen”, zegt voorzitter Bouwhuis tot besluit.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest