Coronavirus zet streep door Zwolse Halve Marathon

door 30 mrt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Zwolse Halve Marathon gaat zaterdag 13 juni 2020, vanwege het coronavirus, niet door. “Met pijn in het hart hebben wij als bestuur dit besluit moeten nemen”, vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter Stichting Halve Marathon Zwolle. “In het kader van de gezondheid van eenieder is dit op dit moment de enige verantwoorde beslissing.” Alle deelnemers krijgen hun inschrijfgeld volledig terug.

“Het zijn bizarre tijden. Enkele dagen geleden zaten wij nog volop in de voorbereiding op de Scania Zwolse Halve Marathon van 2020, maar wij zijn nu toch echt genoodzaakt om de twintigste editie van het hardloopevenement te verplaatsen naar zaterdag 12 juni 2021”, stelt Bouwhuis, die de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet volgt. “De vooruitzichten zijn nu duidelijk somberder. Het ziet er niet naar uit dat in juni alle problemen zijn opgelost.”

Voor het bestuur van Stichting Halve Marathon Zwolle gaat de gezondheid boven alles. “Door ‘mogelijk’ onvoldoende ambulances, te weinig medisch personeel en alle andere maatregelen met betrekking tot het coronavirus kunnen wij als organisatie – voor zowel deelnemers als toeschouwers – geen veilige loop garanderen. Daarnaast is het in de huidige situatie onmogelijk om door te gaan met de essentiële voorbereidingen voor het evenement”, aldus Teun Bouwhuis.

Dankbaar is de organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon voor de steun van de hoofdsponsoren Scania, Wavin, Craft en Salverda en de support van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. “Door deze partijen en het inzetten van onze reserves zijn wij nu nog in de gelegenheid om alle inschrijfgelden terug te storten naar alle deelnemers. Daarbij valt ook de volledige medewerking van al onze leveranciers in deze crisistijd te prijzen”, zegt voorzitter Bouwhuis tot besluit.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest