Omzet Runnersworld groeit door werken op afspraak

door 10 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

3 jaar geleden is Runnersworld begonnen met het werken op afspraak: via de site kan een afspraak van 45 minuten gemaakt worden in de winkel. “We hoorden vaak van klanten dat zij vrij namen om voor een loopanalyse naar de winkel te komen. Door ook die afspraak gelijk in de agenda te kunnen zetten hoeft de klant niet te wachten”. Aldus Bas van der Krogt, formulemanager Runnersworld. Het voorzag op dat moment al in een behoefte maar dat was nog voordat het Coronavirus toesloeg.

Runnersworld

Veel nieuwe lopers die het hoofd leeg willen maken

De afgelopen maand zijn er veel meer nieuwe lopers bij gekomen. Mensen die anders zouden voetballen of naar de sportschool zouden gaan trekken nu hun schoenen aan om een rondje te rennen. Niet alleen om de conditie te behouden maar ook om even het hoofd leeg te maken. Hardlopen is dan ook de beste manier om even weg te zijn van het thuiswerken en je gezondheid op peil te houden. Maar je wilt dan natuurlijk geen blessure oplopen. Gelukkig komen veel van deze nieuwe lopers naar de specialist om hun doel te bespreken en voor persoonlijk aangemeten hardloopschoenen.

Veilig werken op afspraak

Om verantwoord om te gaan met de aanloop in de winkel wordt er een gelimiteerd aantal mensen toegelaten. Ook wordt er nog meer op afspraak gewerkt waardoor we kunnen garanderen dat er niet teveel mensen in de winkel zijn. Met een afspraak weet je zeker dat je geholpen kunt worden. Alleen in maart werden er al 50% meer afspraken gemaakt dan in februari en er was zelfs een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! Het werken op afspraak laat zien dat je met de vraag van de markt mee moet gaan.

Verander mee met de vraag

Een crisis als deze leert Runnersworld veel over het veranderende consumentengedrag. “Of dit gedrag blijvend zal zijn dat kunnen we alleen maar afwachten” zegt Bas. “Wij zijn in ieder geval het levende bewijs dat afspraken goed kunnen werken voor je sportwinkel en raden dus ook anderen aan hier gebruik van te maken”.

(persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest