Haarlemmermeer Run 2020 afgelast door coronavirus

door 14 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Haarlemmermeer Run die op 6 september op het programma stond is door het coronavirus afgelast. De organisatie laat het volgende weten op haar website:

De organisatie van de Haarlemmermeer Run heeft tot haar spijt moeten besluiten om de 20e editie van het hardloopevenement te schrappen welke traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste zondag in september. De redenen waarom de organisatie tot dit besluit is overgegaan is drieledig.

Als eerste reden geldt de veiligheid voor onze lopers en de vele vrijwilligers. Op dit moment geldt een verbod op evenementen tot 1 juni. De kans is echter groot dat het huidige regime van social distancing voor evenementen nog minstens tot het najaar van kracht blijft.

Daarnaast realiseren we ons dat onze geldgevers alle financiële middelen nodig zullen hebben om de crisis waar we als samenleving in zitten, het hoofd te kunnen bieden. Zonder dat onze businesspartners zelf een dergelijk verzoek hebben gedaan, begrijpen we dat er prioriteiten gesteld moeten worden.

De organiseerbaarheid van een evenement als de Haarlemmermeerrun is het laatste aspect op basis waarvan we besloten hebben de editie 2020 te schrappen. Door de huidige situatie zijn onderdelen van de voorbereiding nu stilgezet vanwege de te maken kosten. Hoe dichter we bij de geplande datum komen, hoe moeilijker het wordt dit nog geregeld te krijgen.

De Haarlemmermeerrun staat voor gezondheid, verbinding en plezier. Juist deze aspecten verdienen in deze moeilijke tijd een andere invulling.

In 2021 zal de Haarlemmermeerrun weer als vanouds georganiseerd worden.

We wensen onze lopers, onze businesspartners, de gemeente en al onze vrijwilligers veel sterkte. Blijf gezond en houd koers.

Namens de organisatie van de Haarlemmermeerrun,

Mark Mees (Voorzitter)


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest