Nieuwe datum en de compensatieregeling voor deelnemers Enschede marathon

door 14 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Enschede Marathon, die op zondag 19 april a.s. zou worden georganiseerd, kiest ervoor om het evenement niet alsnog in de herfst te organiseren maar vol in te zetten op een nieuwe editie op 18 april 2021.

De organisatie heeft deze keuze mede gemaakt door de inmiddels overvolle marathonkalender in het najaar. Voor de deelnemers is er echter ook goed nieuws: ze kunnen hun startbewijs voor de editie 2020 kosteloos meenemen naar volgend jaar.

“De afgelopen weken hebben we onderzocht of het evenement naar later dit jaar kon worden verplaatst”, zegt Sandra Melief, Directeur Enschede Marathon. “De conclusie was, zeker gezien de overvolle marathonkalender in de herfst, dat we ons het beste kunnen gaan richten op de editie op 18 april 2021.”

Financiële gevolgen

Uiteraard werden door de organisatie ook de financiële gevolgen van de afgelasting in kaart gebracht. “Er zijn niet alleen al veel kosten gemaakt tijdens de voorbereiding van het evenement, maar we lopen door de afgelasting ook geplande inkomsten mis”, vertelt Melief. “We hebben niet aan de sponsoren kunnen leveren wat we contractueel overgekomen waren. Gelukkig waren velen van hen, ondanks de crisis, bereid om Stichting Marathon Enschede voor een gedeelte financieel tegemoet te komen. Dat vinden we natuurlijk fantastisch.”

Startbewijs schuift door

Dankzij de medewerking en bijdragen van de sponsoren, Gemeente Enschede en Provincie Overijssel kunnen de deelnemers die zich al hadden ingeschreven volgend jaar kosteloos meedoen aan de Enschede Marathon. Melief: “Door de startbewijzen door te schuiven komt het voortbestaan van de Enschede Marathon niet in gevaar en kunnen we er volgend jaar
financieel en sportief weer een topeditie van maken. En goed om te weten: de startbewijzen worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum volgend jaar.”

Inschrijving

Voor degenen die zich (nog) niet hadden ingeschreven voor de editie van dit jaar, opent de inschrijving voor Enschede Marathon 2021 op zondag 19 april 2020. “We gaan er alles aan doen om volgend jaar samen met onze 950 vrijwilligers weer een geweldig evenement neer te zetten”, aldus Melief.

Kijk voor meer informatie over Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest