Nieuwe datum en de compensatieregeling voor deelnemers Enschede marathon

door 14 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Enschede Marathon, die op zondag 19 april a.s. zou worden georganiseerd, kiest ervoor om het evenement niet alsnog in de herfst te organiseren maar vol in te zetten op een nieuwe editie op 18 april 2021.

De organisatie heeft deze keuze mede gemaakt door de inmiddels overvolle marathonkalender in het najaar. Voor de deelnemers is er echter ook goed nieuws: ze kunnen hun startbewijs voor de editie 2020 kosteloos meenemen naar volgend jaar.

“De afgelopen weken hebben we onderzocht of het evenement naar later dit jaar kon worden verplaatst”, zegt Sandra Melief, Directeur Enschede Marathon. “De conclusie was, zeker gezien de overvolle marathonkalender in de herfst, dat we ons het beste kunnen gaan richten op de editie op 18 april 2021.”

Financiële gevolgen

Uiteraard werden door de organisatie ook de financiële gevolgen van de afgelasting in kaart gebracht. “Er zijn niet alleen al veel kosten gemaakt tijdens de voorbereiding van het evenement, maar we lopen door de afgelasting ook geplande inkomsten mis”, vertelt Melief. “We hebben niet aan de sponsoren kunnen leveren wat we contractueel overgekomen waren. Gelukkig waren velen van hen, ondanks de crisis, bereid om Stichting Marathon Enschede voor een gedeelte financieel tegemoet te komen. Dat vinden we natuurlijk fantastisch.”

Startbewijs schuift door

Dankzij de medewerking en bijdragen van de sponsoren, Gemeente Enschede en Provincie Overijssel kunnen de deelnemers die zich al hadden ingeschreven volgend jaar kosteloos meedoen aan de Enschede Marathon. Melief: “Door de startbewijzen door te schuiven komt het voortbestaan van de Enschede Marathon niet in gevaar en kunnen we er volgend jaar
financieel en sportief weer een topeditie van maken. En goed om te weten: de startbewijzen worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum volgend jaar.”

Inschrijving

Voor degenen die zich (nog) niet hadden ingeschreven voor de editie van dit jaar, opent de inschrijving voor Enschede Marathon 2021 op zondag 19 april 2020. “We gaan er alles aan doen om volgend jaar samen met onze 950 vrijwilligers weer een geweldig evenement neer te zetten”, aldus Melief.

Kijk voor meer informatie over Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest