Tiende editie Marathon Amersfoort definitief afgelast

door 17 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Marathon Amersfoort van zondag 14 juni gaat dit jaar definitief niet door. Eerder meldde de organisatie nog dat pas op 1 mei een besluit zou worden genomen, nu zegt de voorzitter van de Stichting Marathon Amersfoort, Jaco Uittenbogaard, dat het organiseren van Amersfoorts grootste sportevenement deze zomer definitief niet mogelijk is.

“Het ziet er helaas niet naar uit dat na 1 juni alle problemen voorbij zijn. De kans op het overdragen van het Coronavirus blijft aanwezig en bij een groot sportevenement als de Marathon Amersfoort waar veel mensen samenkomen en samen sporten is die kans veel te groot. Ik verwacht ook niet dat het binnen afzienbare tijd wordt toegestaan om grootschalige sportevenementen te organiseren. Om deelnemers en alle fans niet langer in onzekerheid te laten hebben we helaas moeten besluiten dat onze jubileumeditie dit jaar geen doorgang kan vinden. Het is de enige verantwoorde beslissing.”

Ook een datum in het najaar zou volgens Uittenbogaard met grote onzekerheid zijn omgeven en past volgens hem ook niet in de evenementenkalender van de stad. Zijn teleurstelling is vooral zo groot omdat hij op 14 juni de tiende editie van het jaarlijkse hardloopevenement wilde organiseren. “Ons organisatieteam had alles al piekfijn voor elkaar en het aantal inschrijvingen liep vanaf januari boven verwachting. Het nieuwe parcours door de wijken Nieuwland en Vathorst zal ongetwijfeld deze grote belangstelling hebben aangewakkerd. Ook zagen wij weer veel inschrijvingen van deelnemers afkomstig uit het buitenland. Het is niet anders, dit jaar geen tiende Marathon Amersfoort. Onze jubileumeditie zal nu worden georganiseerd op zondag 13 juni 2021.”

Volgens Uittenbogaard wordt er nu door zijn team gekeken naar een passende oplossing voor de hardlopers en wandelaars die zich al hebben ingeschreven en het inschrijfgeld hebben betaald. “Ik zou hier nu al meer duidelijkheid over willen geven, maar helaas kan ik dat nog niet. We gaan in overleg met onder meer de gemeente Amersfoort, onze belangrijkste subsidiënt, om te kijken wat er mogelijk is.”

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!