Tiende editie Marathon Amersfoort definitief afgelast

door 17 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Marathon Amersfoort van zondag 14 juni gaat dit jaar definitief niet door. Eerder meldde de organisatie nog dat pas op 1 mei een besluit zou worden genomen, nu zegt de voorzitter van de Stichting Marathon Amersfoort, Jaco Uittenbogaard, dat het organiseren van Amersfoorts grootste sportevenement deze zomer definitief niet mogelijk is.

“Het ziet er helaas niet naar uit dat na 1 juni alle problemen voorbij zijn. De kans op het overdragen van het Coronavirus blijft aanwezig en bij een groot sportevenement als de Marathon Amersfoort waar veel mensen samenkomen en samen sporten is die kans veel te groot. Ik verwacht ook niet dat het binnen afzienbare tijd wordt toegestaan om grootschalige sportevenementen te organiseren. Om deelnemers en alle fans niet langer in onzekerheid te laten hebben we helaas moeten besluiten dat onze jubileumeditie dit jaar geen doorgang kan vinden. Het is de enige verantwoorde beslissing.”

Ook een datum in het najaar zou volgens Uittenbogaard met grote onzekerheid zijn omgeven en past volgens hem ook niet in de evenementenkalender van de stad. Zijn teleurstelling is vooral zo groot omdat hij op 14 juni de tiende editie van het jaarlijkse hardloopevenement wilde organiseren. “Ons organisatieteam had alles al piekfijn voor elkaar en het aantal inschrijvingen liep vanaf januari boven verwachting. Het nieuwe parcours door de wijken Nieuwland en Vathorst zal ongetwijfeld deze grote belangstelling hebben aangewakkerd. Ook zagen wij weer veel inschrijvingen van deelnemers afkomstig uit het buitenland. Het is niet anders, dit jaar geen tiende Marathon Amersfoort. Onze jubileumeditie zal nu worden georganiseerd op zondag 13 juni 2021.”

Volgens Uittenbogaard wordt er nu door zijn team gekeken naar een passende oplossing voor de hardlopers en wandelaars die zich al hebben ingeschreven en het inschrijfgeld hebben betaald. “Ik zou hier nu al meer duidelijkheid over willen geven, maar helaas kan ik dat nog niet. We gaan in overleg met onder meer de gemeente Amersfoort, onze belangrijkste subsidiënt, om te kijken wat er mogelijk is.”

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest