Dam tot Damloop corona update

door 29 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Dam tot Damloop

Het scenario waar sportend Nederland al bang voor was, is inmiddels realiteit: deze zomer worden er tot 1 september geen evenementen georganiseerd. Kort na deze datum staan er in het weekend van 19 en 20 september vier grote evenementen op de kalender van Le Champion: de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop. Normaal gesproken met 83.000 sporters het grootste sportieve weekend van Nederland.

Het is zeer begrijpelijk dat er op dit moment veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van deze evenementen. Vooralsnog gaan de Dam tot Dam evenementen door. Wel houd de organisatie er rekening mee dat er aanpassingen nodig zullen zijn. Zij doen er op dit moment alles aan om tot een creatieve oplossing te komen, zodat het Dam tot Dam Weekend op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten van het evenement: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Een kleiner aantal deelnemers behoort tot de mogelijkheden. Nadat de organisatie meer onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheden, laten zij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

De organisatie zou na deze zomer niets liever willen dan jou als fietser, hardloper of wandelaar weer laten deelnemen aan een van de geliefde Dam tot Dam evenementen. Dat is namelijk waar ze bij Le Champion elke dag hun bed voor uitkomen: mensen inspireren om te sporten en te bewegen. Nu nog meer dan ooit zullen zij zich voor deze missie gaan inzetten. Uiteraard zijn ze hierin wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, deze houden zij dan ook nauwlettend in de gaten. Er bestaat natuurlijk een kans dat het verbod op evenementen ook na 1 september wordt verlengd. Maar vooralsnog gaat het Dam tot Dam Weekend in september door.

Voor vragen over inschrijvingen, als individuele deelnemer, bedrijf, groep of goede doel, verwijst de organisatie naar onderstaande Q&A. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur hen dan een bericht via deze link.

Q: Kan ik mij inschrijven voor de Dam tot Dam evenementen?
A: Ja, de inschrijving voor alle onderdelen van alle Dam tot Dam evenementen is geopend.

Q: Wanneer wordt er definitief besloten of de Dam tot Dam evenementen door kunnen gaan?
A: Als wij alle mogelijke scenario’s hebben onderzocht, maken wij een definitief besluit over de maatregelen die wij moeten nemen om het evenement veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarnaast zijn we er ons van bewust dat er een kans bestaat dat het verbod op evenementen na 1 september door het kabinet wordt verlengd. In dat geval worden de Dam tot Dam evenementen afgelast.

Q: Mochten de Dam tot Damloop en Damloop by night niet doorgaan, krijg ik dan als individuele deelnemer mijn inschrijfgeld terug?
A: Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving inclusief eventueel bestelde extra’s kosteloos annuleren t/m 11 augustus. Niet-leden van Le Champion kunnen de inschrijving helaas niet annuleren.

Mocht het verbod op evenementen worden verlengd, dan zullen wij ons beraden op de vraag hoe om te gaan met de situatie. Zodra wij daar meer over kunnen delen, zullen wij alle betrokkenen informeren.

Q: Mochten de Dam tot Damloop en Damloop by night niet doorgaan, krijg ik dan als businessteam mijn inschrijfgeld terug?
A: Bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Dam tot Dam Businessloop kunnen hun inschrijving annuleren t/m 11 augustus. Tot 15 juni wordt er 10% administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering van 15 juni t/m 11 augustus 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 11 augustus 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.

Q: Mochten de Dam tot Damloop en Damloop by night niet doorgaan, krijg ik dan als goede doel mijn inschrijfgeld terug?
A: Goede doelen die zich hebben ingeschreven voor de Dam tot Damloop of Damloop by night kunnen hun inschrijving annuleren t/m 11 augustus. Tot 15 juni wordt er 10% administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering van 15 juni t/m 11 augustus 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 11 augustus 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.

Q: Mochten de Dam tot Damloop en Damloop by night niet doorgaan, krijg ik dan als clubcardhouder mijn inschrijfgeld terug?
A: Clubcardhouders (goede doelen die een driejarige verbintenis met Le Champion hebben) die zich hebben ingeschreven voor de Dam tot Damloop en/of Damloop by night kunnen hun inschrijving annuleren. Bij annulering voor 1 juni wordt 50% van het inschrijfgeld en extra bestellingen gerestitueerd. Na 1 juni vervalt het recht op restitutie. Kosten voor de resterende jaren van de clubcard overeenkomst worden niet in rekening gebracht.

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden er afgelast zijn.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest