Definitief geen Berkumloop in 2020

door 29 apr, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De dertigste editie van de Salverda Berkumloop vindt, vanwege het coronavirus, definitief niet plaats in 2020. Het bestuur van de Berkumloop heeft in de afgelopen week alle mogelijkheden onderzocht om het evenement te verplaatsen naar een moment later in het jaar, maar de uitkomst is negatief.

“Het scenario waar wij voor vreesden is helaas werkelijkheid geworden”, reageert Rutger Blankvoort (voorzitter Berkumloop). “Vorige week besloot het kabinet natuurlijk al om alle evenementen in Nederland tot 1 september te verbieden, waardoor er geen Berkumloop plaats kan vinden op dinsdag 25 augustus 2020. Vervolgens hebben wij nog gekeken om de Berkumloop te verplaatsen, maar het is gewoonweg niet verantwoord om een dergelijk evenement in een ‘1,5 meter maatschappij’ te organiseren.”

Voor het bestuur van de Berkumloop gaat de gezondheid boven alles. “Hoe vervelend het schrappen van dit evenement ook is, wij begrijpen de genomen maatregelen wel. Wij staan voor een gezonde samenleving. De gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers staat altijd voorop”, benadrukt Blankvoort.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden er afgelast zijn.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest