Amsterdam Marathon: Corona update

door 3 mei, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het scenario waar sportend Nederland al bang voor was, is inmiddels realiteit: deze zomer worden er tot 1 september geen evenementen georganiseerd. Na deze datum staat op zondag 18 oktober de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon gepland. In totaal stonden er vorig jaar 45.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen: de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon, de TCS 8 km, de Good Morning City Run en de kids runs.

Het is zeer begrijpelijk dat er op dit moment veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van deze evenementen. Vooralsnog gaat de Amsterdam Marathon door. Wel houd de organisatie er rekening mee dat er aanpassingen nodig zullen zijn. Zij doen er op dit moment alles aan om tot een creatieve oplossing te komen, zodat de Amsterdam Marathon op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten van het evenement: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Een kleiner aantal deelnemers behoort tot de mogelijkheden. Nadat de organisatie meer onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheden, laten zij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

De organisatie zou na deze zomer niets liever willen dan jou in het prachtige Olympische Stadion verwelkomen voor de TCS Amsterdam Marathon. Dat is namelijk waar ze bij Le Champion elke dag hun bed voor uitkomen: mensen inspireren om te sporten en te bewegen. Nu nog meer dan ooit zullen zij zich voor deze missie gaan inzetten. Uiteraard zijn ze hierin wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, deze houden zij dan ook nauwlettend in de gaten. Er bestaat natuurlijk een kans dat het verbod op evenementen ook na 1 september wordt verlengd, maar vooralsnog gaat de TCS Amsterdam Marathon in oktober door.

Voor vragen over inschrijvingen, als individuele deelnemer, bedrijf, groep of goede doel, verwijst de organisatie naar onderstaande Q&A. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur hen dan een bericht via deze link.

Voor vragen over inschrijvingen, als individuele deelnemer, bedrijf of goede doel, verwijzen wij naar onderstaande Q&A. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur ons dan een bericht via deze link.

Q: Kan ik mij inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon?
A: Ja, de inschrijving voor alle onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon is geopend.

Q: Wanneer wordt er definitief besloten of de TCS Amsterdam Marathon door kan gaan?
A: Als wij alle mogelijke scenario’s hebben onderzocht, maken wij een definitief besluit over de maatregelen die wij moeten nemen om het evenement veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarnaast zijn we er ons van bewust dat er een kans bestaat dat het verbod op evenementen na 1 september door het kabinet wordt verlengd. In dat geval wordt de TCS Amsterdam Marathon alsnog afgelast.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als individuele deelnemer mijn inschrijfgeld terug?
A: Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving inclusief eventueel bestelde extra’s kosteloos annuleren t/m 7 september 2020. Niet-leden van Le Champion kunnen hun inschrijving helaas niet annuleren.

Mocht het verbod op evenementen worden verlengd, dan zullen wij ons beraden op de vraag hoe om te gaan met de situatie. Zodra wij daar meer over kunnen delen, zullen wij alle betrokkenen informeren.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als businessteam mijn inschrijfgeld terug?
A: Bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Business Run kunnen hun inschrijving annuleren t/m 7 september 2020. Bij annulering van 1 mei t/m 7 september 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 7 september 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.

Q: Mocht de TCS Amsterdam Marathon niet doorgaan, krijg ik dan als goede doel mijn inschrijfgeld terug?
A: Goede doelen die zich hebben ingeschreven voor de TCS Amsterdam Marathon kunnen hun inschrijving annuleren t/m 7 september 2020. Bij annulering van 1 mei t/m 7 september 2020 wordt er 50% van de kosten van het/de geannuleerde team(s) en extra bestellingen in rekening gebracht. Na 7 september 2020 vindt er geen restitutie meer plaats van zowel de inschrijfkosten als de eventuele extra bestellingen.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden er afgelast zijn.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest