Posbankloop 27 september 2020 gaat niet door

door 13 mei, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De Posbankloop die gepland stond op 27 september dit jaar gaat door de coronacrisis niet door. De organisatie zegt er het volgende over:

Al 25 edities is met enthousiasme en plezier de Posbankloop georganiseerd. Een vaste prik voor veel hardlopers uit de regio op de laatste zondag van september. Echter door de wereldwijde uitbraak van de Coronacrisis is de situatie dit jaar compleet anders. Met pijn in ons hart zijn we tot het besluit gekomen dat de geplande editie van 27 september 2020 niet doorgaat. We kunnen niet instaan voor de gezondheid van de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. En dat staat voorop. Volgens de nieuwe voorzitter van de Posbankloop Tjebbe Vugts is sporten en het organiseren van evenementen zoals we dat gewend waren op dit moment niet mogelijk.

Op zondag 26 september 2021 gaan we ervan uit dat we de 26ste editie van de Posbankloop een mooi vervolg kunnen geven. Tjebbe Vugts: “We hopen dat we er samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, trouwe sponsoren, toeschouwers en natuurlijk onze deelnemers dan weer een onvergetelijke dag van kunnen maken.”

Bestuurswisselingen bij Posbankloop

Per 1 april is het bestuur van de Posbankloop veranderd. Ron König heeft als bestuurslid en voorzitter van de Posbankloop afscheid genomen. In de afgelopen jaren is de Posbankloop ingrijpend gewijzigd. Het parcours van de 15 km is om veiligheidsredenen verlegd. Ook de organisatie van het evenement is gewijzigd. “De 25e editie van de Posbankloop ligt achter ons en dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier leidinggegeven aan de Posbankloop. Ik heb er alle vertrouwen in dat ondanks de coronacrisis dit bestuur de ingezette koers verder gaat uitbouwen”

Tjebbe Vugts oud-wethouder Sport van de gemeente Rheden heeft het stokje van Ron König overgenomen als voorzitter. Sandra de Jonge uit Rozendaal, meermalen winnares van de Posbankloop op zowel de 6 en 15 kilometer heeft de rol van secretaris en coördinator van de Posbankloop. Alex Mulders blijft als penningmeester actief en maakt daarmee het bestuur compleet.

Ondanks deze bijzondere tijd zal het nieuwe bestuur met veel enthousiasme de organisatie van de Posbankloop in 2021 vormgeven en bedanken wij Ron König voor zijn inzet van de afgelopen jaren.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden er afgelast zijn.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

Henny Rietveld (51) heeft een bijzonder doel:  hij wil in 12 maanden tijd  12 marathons volbrengen in 12 verschillende provincies. Met deze actie zet hij zich in voor KWFk ankerbestrijding. Een uitzondering is op 10 september 2022 waar Henny i.p.v....

The North Face presenteert: Free to Run

The North Face presenteert: Free to Run

Op 10 september 2021 stond Stephanie Case aan de startlinie van een van de meest slopende ultra-afstandsraces ter wereld: TOR450. 155 uur later, met 450 afgelegde kilometers en meer dan 32.000 meter hoogteverschil achter de rug op slechts 4,5 uur...

Pin It on Pinterest