Ik háát hardlopen!…dacht ik

door 10 jun, 2020Gastbloggers, Hardloopboeken, Hardloopnieuws, Hedwig van Bree0 Reacties

Select 2024Select 2024

Na een aantal jaren blogs geschreven te hebben, begon ik ruim twee jaar geleden met het schrijven van een boek; iets dat ik al heel lang wilde. Hoewel verschillende ideeën voor thrillers en romans de revue passeerden, bleek mijn eerste boek toch echt over mijn grote passie hardlopen te moeten gaan. Uiteindelijk is het een non-fictie hardloopboek geworden.

Maandenlang werkte ik eraan. Dat deed ik naast mijn ‘gewone leven’, waardoor het in het begin best lastig was gedisciplineerd door te schrijven. Gestaag vond het verhaal zijn weg en werd het schrijven dagelijks (heel leuk) werk waardoor zich via de toetsen van mijn laptop langzamerhand een boek van 240 pagina’s vormde. Het eindresultaat werd geredigeerd, de omslag werd ontworpen, het binnenwerk werd opgemaakt.

In april zou ‘ik háát hardlopen!…dacht ik’ bij het prachtige filiaal van boekhandel Stumpel in Almere gepresenteerd worden; de champagne was nog net niet besteld toen COVID-19 roet in het eten gooide. Nederland werd stilgelegd, we bleven thuis en hielden afstand van elkaar. Mijn boekpresentatie ging niet door zoals deze bedacht was. Ik vroeg mij zelfs af of het nog wel zin het had het boek te te lanceren.

Omdat ik inzag dat negativiteit in deze toch al lastige periode niet zou helpen, besloot ik door te zetten, al was het in aangepaste vorm. Samen met Jeroen Stumpel nam ik in zijn boekhandel een lanceringsfilm op waardoor beoogde gasten toch ‘aanwezig’ konden zijn. De verkoop kon tot het najaar alleen online gebeuren waardoor lezers niet ‘per toeval’ in de boekhandels tegen mijn boek aan zouden lopen dus ik probeerde lezers op alle mogelijke manieren te bereiken, zodat men toch zou weten van het bestaan van ‘Ik háát hardlopen!…dacht ik’.

Ideaal is anders, maar na anderhalve maand bleek de eerste druk uitverkocht; iets waarvan ik daarvoor niet had durven dromen. Lezers schreven tot mijn blijdschap 89 mooie reviews op bol.com en vorige week is de tweede druk verschenen.

Ik hoop dat ik nog heel veel hardloopliefhebbers en haters mag inspireren met mijn verhaal. Het boek is bij Bol.com te koop voor € 18,95.

Heel veel leesplezier & blijf gezond!

Hedwig van Bree, Ikhaathardlopen.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!