Impossible Games Oslo voegt #Wavelight toe om records te breken

door 10 jun, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Impossible Games Oslo met Sifan Hassan
Foto: Rosemarie Smit (NN Running Team)

Global Sports Communication presenteert met haar strategische partner SPORT Technologies  de revolutionaire #Wavelight technologie bij de Impossible Games in Oslo op donderdag 11 juni. Het innovatieve verlichtingssysteem dat op de binnenrail van de atletiekbaan is gemonteerd en op een vooraf bepaald tempo is ingesteld, helpt niet alleen atleten hun beoogde eindtijd te bereiken, maar geeft ook een extra dimentie aan de atletiekfans om de wedstrijd goed te kunnen volgen.

#Wavelight – heeft haar naam te danken aan de vloeiende beweging van de lichten die lijkt op een Mexicaanse Golf – wordt gebruikt bij verschillende disciplines tijdens de Impossible Games. Bijvoorbeeld bij de 2000 meter teamwedstrijd waarin de gebroeders Ingebrigtsen – Jakob, Filip en Henrik – proberen om een snelle tijd neer te zetten. Op de 3000 meter voor vrouwen probeert de Noorse Karoline Bjerkelrovi Gdal om een nationaal record te verbreken.

Foto: Rosemarie Smit (NN Running Team)

De creatieve kracht achter het product, Global Sports Communication directeur Jos Hermens: “We hebben de afgelopen jaren de #Wavelight technologie al gebruikt bij wedstrijden in Hengelo en Nijmegen, maar het is een ongelooflijke mooie kans om dit te laten zien bij de Impossible Games voor een breder publiek”, legt Hermens uit.

“Het biedt niet alleen een enorm voordeel voor de atleten in hun streven om kwalificatielimieten te halen en om PB’s en records te verbreken, maar het geeft fans ook een extra ervaring. Als een fan de wedstrijd met #Wavelight op TV volgt, is het heel duidelijk te zien waar de atleten zich bevinden ten op zichte van de beoogde tijd”.

De #Wavelight is echter niet alleen van waarde voor atleten en fans, het is ook een geweldig hulpmiddel voor de coaches van de atleten. De technologie is in Nederland en België al op verschillende atletiekbanen geïnstalleerd onder aanvoering van Bram Som, coach bij Global Sports Communication en voormalig Europees kampioen op de 800 meter.

“Met behulp van de #Wavelight technologie kan ik me 100 procent op de wedstrijd focussen, omdat ik niet meer op mijn stopwatch hoef te kijken”, zegt Bram. “#Wavelight is ook een instrument waarmee ik veel meer specifieke sessies kan doen. Ondertussen is het ook veel gemakkelijker voor mij om grotere trainingsgroepen te controleren, omdat de technologie het veel eenvoudiger maakt om meerdere sessies tegelijk uit te voeren. Vooral in deze uitdagende tijden kunnen we steeds herhalen wat we missen of wat we niet hebben, maar het is juist een slimme beslissing om mee te doen aan dit soort veranderingen.”

The Impossible Games wordt tussen 20:00 uur en 21:00 uur live uitgezonden op Ziggo Sport.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!