Berenloop Terschelling gaat door

door 27 jun, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Berenloop op Terschelling gaat door. Na een periode van grote onzekerheid was er deze week eindelijk goed nieuws voor loopevenementen: vanaf 1 juli zijn die weer mogelijk. Natuurlijk met de nodige restricties, en de 1,5 meter afstand blijft leidend.

De organisatie van de Berenloop heeft hierdoor de knoop kunnen doorhakken: de Kleintje Berenloop (31 oktober) en de Berenloop (1 november) gaan door.

Inschrijven

Vanaf 1 juli gaat de inschrijving open voor alle afstanden: jeugdloop, 5 en 10 kilometer en hele en halve marathon. Let op: de inschrijving gaat al open om 7.00 uur in de ochtend.

Maatregelen

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Berenloop worden dan anders. Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers. Ook zal de start voor alle afstanden gefaseerd (= met tussenpozen) plaatsvinden.

Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vraagt de organisatie om je verwachte (en reële) eindtijd al bij de inschrijving op te geven. Op die manier kunnen zij iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start.

Vanwege die gefaseerde start – die een voorwaarde is voor de vergunning – is de Berenloop dit jaar geen wedstrijd maar een prestatieloop. Dat betekent dat er wel tijdswaarneming is en een einduitslag, maar dat er na afloop geen klassementen worden opgesteld en prijzen uitgereikt. Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en loopshirt.

Deze opzet past ook binnen de gedachte dat het momenteel belangrijker is om gezond en fit te blijven dan om een zware prestatie te leveren.

Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement onverhoopt niet door kunnen gaan, je het inschrijfbedrag terugkrijgt onder aftrek van de gemaakte kosten. Dat betekent sowieso tot 1 september de volle 100% minus 5 euro administratiekosten. Ook komt de organisatie er niet onderuit om het inschrijfbedrag met 5 euro te verhogen vanwege alle extra maatregelen die zij moeten maken op het gebied van hygiëne, logistiek, vergunningen etc.

Voor de organisatie van de Berenloop betekent het dat zij in feite een heel nieuw evenement gaan organiseren, en daar gaan zij de komende maanden, in nauw overleg met alle instanties, hard mee aan de slag!

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!