NK 10.000 meter tijdens Gouden Spike op 19 september zonder publiek

door 28 jun, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De uitgestelde Gouden Spike evenement van dit jaar heeft een nieuwe datum, 19 september 2020. Tijdens deze Gouden Spike editie zal ook de NK 10.000 meter voor mannen en vrouwen gehouden worden. Dit zal wel allemaal gebeuren zonder publiek, de organisatie meld het volgende op haar website:

“We hebben een nieuwe datum voor de uitgestelde Gouden Spike 2020. Als alles goed gaat, wordt de wedstrijd gehouden op zaterdag 19 september. Tijdens die Gouden Spike wordt ook het NK 10.000 meter mannen en vrouwen gehouden. We moeten nog een voorbehoud maken omdat we nog in overleg met de gemeente Leiden zijn over de vergunning. Maar na de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen rekenen we erop dat de wedstrijd mogelijk is. De gemeente en de Veiligheidsregio hebben hier echter het laatste woord over.

We hebben in september nog altijd te maken met een aangepaste Gouden Spike omdat de 1,5 meter afstand nog steeds een belangrijke regel is om het virus buiten de deur te houden. En daar gaan we ons zeker aan houden. Dat betekent dat de kans groot is dat we de Gouden Spike zonder publiek afwerken omdat we binnen het toegestane aantal van 250 personen willen blijven. We kijken natuurlijk wel hoe alle geïnteresseerden de wedstrijd kunnen volgen. Dat kan bijvoorbeeld door livestreaming.
Ook in het programma moeten we mogelijk wat aanpassingen doen, maar daarover informeren we jullie later.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest