Wilson Kipsang vier jaar geschorst, hij en zijn management geven een verklaring

door 4 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Keniaanse Wilson Kipsang is door het tuchtcollege (Athletics Intergrity Unit) van World Athletics voor vier jaar geschorst. Volgens het college zou Kipsang bewust dopingcontroles hebben ontlopen en hebben gerommeld met monsters.

Wilson Kipsang is oud wereldrecordhouder van de Marathon die hij in 2013 in Berlijn liep (2:03:23). Ook won hij de Marathons van Londen, New York, Tokio en werd hij derde tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Management Volare verklaring

Als management van Wilson Kipsang zijn wij in kennis gesteld van de beslissing van het World Athletics Disciplinary Tribunal in de zaak tussen Wilson en World Athletics.

We kunnen bevestigen dat het Tuchtcollege Wilson helaas schuldig heeft bevonden aan het overtreden van de Anti-Doping Rule Rules.

In januari 2020 beschuldigde World Athletics Wilson van vermeende Whereabouts Failures (artikel 2.4) en vermeende (poging tot) manipulatie (artikel 2.5). Het Tuchtcollege achtte Wilson schuldig aan schending van beide.

Volare Sports en Wilson geloven sterk in een schone sport en ondersteunen 100% antidopingmaatregelen. We benadrukken dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is nooit een verboden stof gevonden. De beschuldiging met betrekking tot vermeende/poging tot sabotage (artikel 2.5) betrof een toelichting die in het resultaatmanagementproces werd gegeven over een mogelijke Whereabouts Failure en had geen betrekking op het knoeien met een dopingtest zelf.

De beslissing is nog niet overtuigend en definitief. Wilson heeft de mogelijkheid om tegen de beslissing in beroep te gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS). We zullen de beslissing van het Tuchtcollege bestuderen en analyseren en de verdere juridische stappen overwegen. In afwachting van dit proces zullen we er niets meer over communiceren.

Verklaring van Wilson Kipsang

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest