Wilson Kipsang vier jaar geschorst, hij en zijn management geven een verklaring

door 4 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Keniaanse Wilson Kipsang is door het tuchtcollege (Athletics Intergrity Unit) van World Athletics voor vier jaar geschorst. Volgens het college zou Kipsang bewust dopingcontroles hebben ontlopen en hebben gerommeld met monsters.

Wilson Kipsang is oud wereldrecordhouder van de Marathon die hij in 2013 in Berlijn liep (2:03:23). Ook won hij de Marathons van Londen, New York, Tokio en werd hij derde tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Management Volare verklaring

Als management van Wilson Kipsang zijn wij in kennis gesteld van de beslissing van het World Athletics Disciplinary Tribunal in de zaak tussen Wilson en World Athletics.

We kunnen bevestigen dat het Tuchtcollege Wilson helaas schuldig heeft bevonden aan het overtreden van de Anti-Doping Rule Rules.

In januari 2020 beschuldigde World Athletics Wilson van vermeende Whereabouts Failures (artikel 2.4) en vermeende (poging tot) manipulatie (artikel 2.5). Het Tuchtcollege achtte Wilson schuldig aan schending van beide.

Volare Sports en Wilson geloven sterk in een schone sport en ondersteunen 100% antidopingmaatregelen. We benadrukken dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is nooit een verboden stof gevonden. De beschuldiging met betrekking tot vermeende/poging tot sabotage (artikel 2.5) betrof een toelichting die in het resultaatmanagementproces werd gegeven over een mogelijke Whereabouts Failure en had geen betrekking op het knoeien met een dopingtest zelf.

De beslissing is nog niet overtuigend en definitief. Wilson heeft de mogelijkheid om tegen de beslissing in beroep te gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS). We zullen de beslissing van het Tuchtcollege bestuderen en analyseren en de verdere juridische stappen overwegen. In afwachting van dit proces zullen we er niets meer over communiceren.

Verklaring van Wilson Kipsang

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest