Wilson Kipsang vier jaar geschorst, hij en zijn management geven een verklaring

door 4 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Keniaanse Wilson Kipsang is door het tuchtcollege (Athletics Intergrity Unit) van World Athletics voor vier jaar geschorst. Volgens het college zou Kipsang bewust dopingcontroles hebben ontlopen en hebben gerommeld met monsters.

Wilson Kipsang is oud wereldrecordhouder van de Marathon die hij in 2013 in Berlijn liep (2:03:23). Ook won hij de Marathons van Londen, New York, Tokio en werd hij derde tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Management Volare verklaring

Als management van Wilson Kipsang zijn wij in kennis gesteld van de beslissing van het World Athletics Disciplinary Tribunal in de zaak tussen Wilson en World Athletics.

We kunnen bevestigen dat het Tuchtcollege Wilson helaas schuldig heeft bevonden aan het overtreden van de Anti-Doping Rule Rules.

In januari 2020 beschuldigde World Athletics Wilson van vermeende Whereabouts Failures (artikel 2.4) en vermeende (poging tot) manipulatie (artikel 2.5). Het Tuchtcollege achtte Wilson schuldig aan schending van beide.

Volare Sports en Wilson geloven sterk in een schone sport en ondersteunen 100% antidopingmaatregelen. We benadrukken dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is nooit een verboden stof gevonden. De beschuldiging met betrekking tot vermeende/poging tot sabotage (artikel 2.5) betrof een toelichting die in het resultaatmanagementproces werd gegeven over een mogelijke Whereabouts Failure en had geen betrekking op het knoeien met een dopingtest zelf.

De beslissing is nog niet overtuigend en definitief. Wilson heeft de mogelijkheid om tegen de beslissing in beroep te gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS). We zullen de beslissing van het Tuchtcollege bestuderen en analyseren en de verdere juridische stappen overwegen. In afwachting van dit proces zullen we er niets meer over communiceren.

Verklaring van Wilson Kipsang

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!