De Veluwse Trailrun gaat door

door 17 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Zolang we een onderlinge afstand van 1,5m kunnen garanderen, geldt vanaf 1 juli voor bijeenkomsten zoals de Veluwse Trailrun ’geen’ maximaal aantal bezoekers meer. Dat betekent dat wij als organisatie, in onderling overleg met de Schaapskooi Ermelo en de Burgemeester van de gemeente Ermelo, na het door ons uitgebreide en ingediende ‘Trail Corona-1,5m Protocol’, de knoop hebben doorgehakt: ‘de Veluwse Trailrun kan doorgaan! We zijn als organisatie erg blij dat de Veluwse Trailrun, na de lock-down het ‘ventiel’ van hardlopend Nederland kan zijn.

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een ’iets’ andere Veluwse Trailrun worden dan anders. Zo zullen we, om voor alle deelnemers zorg te dragen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte, de nodige maatregelen moeten nemen. Enkele van deze zijn dat, – er een gelimiteerd aantal aan deelnemers kunnen meedoen – het pendelvervoer vanaf NS-Ermelo – Schaapskooi (vise/versa) met ruimere bussen zal worden georganiseerd – het trail-dorp ruim zal worden ingericht met aparte in/uitgangen – het programma uit elkaar is getrokken zodat om 11:00 de eerste en om 14:30 uur de laatste start zal plaatsvinden – ruime omkleed- en garderobe worden ingericht – en dat we gefaseerde starts van een half uur gaan doorvoeren. Dat betekent meer onderlinge ruimte op het trail-parkoers – en krijgt uiteraard iedereen bij de finish, maar nu in een passende Trail-bac, een medaille met daarin ook nog de nodige versnaperingen.

Vanwege de gefaseerde starts zullen we later van de afstanden een eindklassement van netto tijd kunnen opmaken. De prijzen worden daarna aan winnaars toegestuurd. Deze opzet past ook binnen de gedachte dat het momenteel belangrijker is om gezond en fit te blijven dan om een zware prestatie te leveren.

Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement op het laatste moment toch onverhoopt niet door kunnen gaan (2 e corona-golf!), dat dan het startbewijs, inclusief bestelde extra’s, geldig blijft voor de editie van 4 september 2021. Op basis van de Algemene Voorwaarden zijn we niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar we willen toch alle deelnemers graag tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd.

Voor ons betekent het dat we de komende weken in nauw overleg met de gemeente hard met de organisatie en de crew van de Veluwse Trailrun aan de slag gaan en in feite alles op de 1,5m maatregel gaan doornemen. We hopen er samen een geweldige Veluwse Trailrun van te maken!

Inschrijven is mogelijk op www.veluwsetrailrun.nl zolang het maximaal aantal deelnemers p/afstand nog niet bereikt is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest