.

Mike Foppen loopt Nederlands record tijdens Seven Hills Testrun

door 19 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Mike Foppen tijdens testrun
Foto: Global Sports Communication

Tijdens de Seven Hills Testrun in het Goffertpark in Nijmegen zijn zondagochtend supersnelle tijden gelopen. Hoogtepunt was het Nederlands record dat Mike Foppen liep over 5km. In een tijd van 13.31 min. kwam hij als tweede over de streep. De oude toptijd stond op naam van Kamiel Maase. Hij liep in 1997 een tijd van 13.46 min. Ouassim Oumaiz (Spanje) was nog sneller met 13.19 min. waarmee hij slechts een seconde boven het Europese record bleef. Ook David Nilsson (Zweden) en Hlynur Andresson (Ijsland) liepen nationale records met respectievelijk 13.42 min. en 14.32 min.

Maureen Koster snelste vrouw

Bij de vrouwen was Maureen Koster veruit de beste. Met een tijd van 15.25 min. op de vijf kilometer staat zij nu derde op de wereldranglijst van dit jaar.

Meetmoment voor atleten

Voor de toplopers uit Nederland en enkele andere Europese landen was de Seven Hills Testrun een meetmoment om te kijken hoe het met hun vorm gesteld is. Vanwege corona zijn er de afgelopen maanden geen wedstrijden geweest en onder de lopers bestond behoefte om zich te meten in een onderlinge strijd. Stichting Zevenheuvelenloop bood, samen met Global Sports Communication een kans aan de atleten om dit te doen op het parcours in het Goffertpark. 

Test geslaagd

Ook voor de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop was de run een testmoment om de startprocedure op een coronaproof wijze, met anderhalve meter van elkaar te testen. Alexander Vandevelde, directeur van de Stichting, was zeer tevreden, zowel over de startprocedure als over de resultaten: “We wilden zien hoe atleten reageren als ze op stippen moeten wachten tot het startschot. Adrenaline doet een hoop met een atleet bij een testloop met sterke tegenstanders. Ook wilden we kijken hoeveel moeite het ons zou kosten om coaches en  toevallige toeschouwers 1,5 meter afstand te laten handhaven. In november wordt dat de uitdaging”.

Jurrie van der Velden van Global Sports: “Het is geweldig dat Global Sports Communication dit samen met stichting Zevenheuvelenloop op zo’n korte termijn heeft kunnen realiseren met internationale interesse. Je merkt onder topatleten dat er erg behoefte is om zichzelf te testen nu er weinig mogelijkheden zijn. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om deze test te faciliteren waarin vier NR’s zijn gelopen en 6 top 10 tijden in de wereld daar mogen we trots op zijn”.

Bekijk hier alle uitslagen van de testrun.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest