37ste Marathon Eindhoven verplaatst naar 2021

door 20 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Marathon Eindhoven

De voor het najaar geplande Marathon Eindhoven gaat in verband met de coronacrisis niet door. De 37ste editie staat nu een jaar later op het programma: op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021.

,,Erg spijtig deze afgelasting, maar ook de enige juiste beslissing,’’ zegt Edgar de Veer, sinds 2009 organisator van het populaire Brabantse evenement. ,,Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober zowel feestelijk als veilig te laten verlopen. Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven.’’

De beperkende richtlijnen van de overheid betreffende Covid-19 zijn weliswaar iets versoepeld, maar onder meer de ‘anderhalvemeter-regel’ is onverminderd van kracht. De organisatie heeft bovendien een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

Monique List, wethouder binnenstad: ,,Het is buitengewoon jammer voor al die lopers, jong en oud, die zich hebben verheugd op de Marathon Eindhoven, maar de volksgezondheid komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Het coronavirus is nog niet weg. Hopelijk kunnen wij volgend jaar met z’n allen weer onbelemmerd genieten van dit prachtige, voor iedereen toegankelijke evenement.’’

De Marathon Eindhoven powered by ASML heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een gemoedelijk stadsfeest; bovendien innovatief en met een fraai, snel parcours. Met vorig jaar in totaal 23.500 inschrijvingen. Op uitgaanscentrum Stratumseind is de interactie tussen lopers en het enthousiaste publiek uniek. De toeschouwers kunnen de lopers daar bijna letterlijk aanraken – maar juist dat is dit jaar helaas ongepast.

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van oktober dit jaar blijven geldig voor de Marathon Eindhoven van 2021. De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht.

Voor de duizenden lopers die dit jaar hebben uitgekeken naar de Marathon Eindhoven is er een uitnodigend alternatief: de 1ste virtuele editie. Edgar de Veer: ,,Er komt een revolutionaire app, waarbij de beleving van het evenement op bijzondere wijze wordt nagebootst. Binnenkort volgt meer informatie.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest