8e editie van de Harbour Run Rotterdam uitgesteld naar 2021

door 20 jul, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Op zondag 4 oktober 2020 zouden weer duizenden deelnemers dwars over de Rotterdamse haventerreinen lopen en meer dan 25 obstakels trotseren. Maar van de week heeft de organisatie van de Harbour Run definitief de obstacle run van dit jaar uitgesteld tot 2021. De organisatie heeft de achtste editie van het kenmerkende Rotterdamse event nu verplaatst naar zondag 3 oktober 2021. 

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) is het veilig organiseren van een dergelijk evenement enorm ingewikkeld. Daarnaast is de Harbour Run niet alleen een sportief, maar zeker ook een sociaal evenement. Elkaar helpen de obstakels te trotseren en aan het einde gezamenlijk de prestatie vieren met een lekker drankje, het kan dit jaar niet. “We zijn teleurgesteld,” aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert. “De afgelopen jaren is de Harbour Run uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam met duizenden deelnemers en honderden deelnemende bedrijven. Elk jaar zagen we de deelnemers en het enthousiasme voor het evenement toenemen. Dat we dat voor het eerst in acht jaar niet gaan meemaken doet ons pijn, maar de veiligheid van de deelnemers en de organisatie staan bij ons voorop.”

Voor de deelnemers is er ook goed nieuws. Zij krijgen de mogelijkheid om hun startbewijs voor 2020 te gebruiken voor de editie van 2021, zodat zij volgend jaar alsnog de haven op unieke wijze kunnen ontdekken. Voor de mensen die er onverhoopt niet bij kunnen zijn, is er de mogelijkheid om hun geld terug te vragen. 

Port of Rotterdam verlengt sponsorship

Dat het evenement een loyale achterban heeft, blijkt ook uit onverwachts sponsornieuws. Waar momenteel veel bedrijven extra kritisch kijken naar hun uitgaven, heeft hoofdsponsor van de Harbour Run Port of Rotterdam zijn sponsorship met een jaar verlengd. Allard Castelein, CEO van Port of Rotterdam: “We zijn trots op de Rotterdamse haven. En trots op dit evenement! We zijn al vier jaar betrokken bij de Harbour Run en willen daarom juist in deze tijd onze commitment aan het evenement tonen. We zouden dit jaar met veel collega’s aan de start staan, maar zullen nu in 2021 alsnog samen de obstakels van dit event overwinnen.”

Harbour Run Rotterdam

De Harbour Run voert dwars over haventerreinen en kades, langs de schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Deze terreinen zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek, maar worden tijdens de Harbour Run speciaal voor lopers opengesteld. De deelnemers kunnen kiezen om 10 of 6 km af te leggen. Niet alleen de setting van de Harbour Run is uniek. De deelnemers worden tijdens de Harbour Run uitgedaagd om in totaal meer dan 25 obstakels te overwinnen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest