Garmin heeft last van grote storing

door 24 jul, 2020Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Sinds gisterochtend is er bij Garmin een grote storing aan de gang. Onder de storing vallen alle Garmin Connect diensten en de helpdesk van Garmin.

Er worden door verschillende media gemeld dat het bedrijf slachtoffer is geworden van een zogenoemde ransomware-aanval.

De storing zit dus bij Garmin Connect. Slimme horloges synchroniseren via dit systeem de statistieken naar een telefoon waar de Garmin Connect app op staat, maar dat werkt nu dus niet. De gps functie gebruiken kan nog wel.

Garmin probeert om zo snel mogelijk het probleem op te lossen.

Na drie dagen is Garmin nog steeds niet uit de storing en gaan er steeds meer geruchten dat het bedrijf gehacked is. Er zou een medewerker van Garmin hebben gezegd dat het bedrijf is aangevallen door een WastedLocker ransomware aanval zo zegt de bron tegen over de website BleepingComputer. Er zou een bedrag van 10 miljoen dollar gevraagd worden, maar dit is nog niet bevestigd.

Garmin beschikt over veel persoonlijke en medische gegevens van haar gebruikers. Deze privacygevoelige gegevens komen volgens Garmin niet in gevaar.

Garmin heeft tot nu toe zelf nog niks gezegd over een aanval op het bedrijf. Garmin zegt nog steeds dat er een storing is en dat ze het proberen zo snel mogelijk op te gaan lossen.

Inmiddels is er een nieuw bericht van Garmin gekomen via Twitter. Ook hierin staat niets over een aanval, maar dat ze nog steeds kampen met een storing.

‘We werken er hard aan om onze systemen zo snel mogelijk te herstellen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Aanvullende informatie zal worden gedeeld zodra deze beschikbaar is.”

Lees hier over het herstel van de Garmin diensten.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Garmin introduceert de nieuwe fēnix 7 serie

Garmin introduceert de nieuwe fēnix 7 serie

Garmin Nederland introduceerde afgelopen week de fēnix® 7 serie. Deze nieuwe generatie multisport GPS smartwatches met solar-charging zal sporters, outdoor-atleten en avonturiers helpen om iedere dag het beste uit hun prestaties te halen...

Fitbit Charge 5: een nieuwe definitie van kracht

Fitbit Charge 5: een nieuwe definitie van kracht

Het afgelopen jaar hebben we door de wereldwijde pandemie te maken gekregen met ziekte, een toename van stress en veranderingen op het gebied van slaap, voeding en activiteit. Deze veranderingen kunnen een aanslag zijn op je lichaam, niet alleen...

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

Nog iets meer dan een week en dan zal het startschot op de Coolsingel klinken voor de 41ste editie van de Marathon Rotterdam. Het beloofd een mooie en spannende dag te worden met veel toppers aan de start. Zo staan Marius Kipserem, Björn Koreman,...

Pin It on Pinterest