Garmin diensten gedeeltelijk weer online (update)

door 27 jul, 2020Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin, die sinds afgelopen donderdag een grote storing heeft, geeft sinds maandagochtend wat tekenen van leven. Sommige onderdelen van Garmin zijn weer (gedeeltelijk) online, zo is te zien op de hoofdstatuspagina van het bedrijf.

Als het goed blijft gaan worden nu de hardlooptrainingen weer automatisch naar Strava geupload. Het kan wel enige tijd duren voordat je ‘oude’ trainingen op Strava ziet. Dit komt omdat er zo veel data verwerkt moet worden van alle sporters van de afgelopen dagen.

Je hardlooptrainingen kan je wel handmatig op Strava zetten. Hoe dat moet lees je hier.

Ook de luchtvaarttak van Garmin (FlyGarmin) zou weer online zijn. De klantenservice zijn nog steeds niet bereikbaar.

Door de storing (of wat anderen zeggen dat ze getroffen zijn door een ransomware-aanval) waren de activiteiten van bijvoorbeeld hardlopers niet meer automatisch up te loaden naar andere apps zoals Strava. De hardloophorloges zelf waren wel gewoon te gebruiken.

Update

Op de website van Garmin staat nu dat ze inderdaad het slachtoffer zijn geweest van een cyberaanval. Verder staat er het volgende bericht met vraag en antwoord gedeelte op haar website:

Garmin Ltd. Is slachtoffer geweest van een cyberaanval die enkele van onze systemen op 23 juli 2020 versleutelde. Veel van onze online diensten hebben last gehad van deze aanval, waaronder websitefuncties, klantenservice en algemene bedrijfscommunicatie. We zijn onmiddellijk gestart de aard van de aanval te beoordelen en direct gestart met herstelprocedures.

We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay ™, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services. De getroffen systemen worden hersteld en we verwachten de komende dagen weer normaal te werken.

Aangezien onze getroffen systemen worden hersteld, verwachten we enige vertraging in de verwerking van de achterstand aan informatie/data. We zijn dankbaar voor het geduld en begrip van onze klanten tijdens dit incident.


Veel gestelde vragen

V: Wanneer kan ik mijn Garmin toestel synchroniseren met Garmin Connect?

We zijn blij te kunnen melden dat het herstel van Garmin Connect bezig is. We willen u bedanken voor uw begrip en geduld bij het herstellen naar de normale situatie. De status van Garmin Connect is hier te vinden.

V: Zijn er klantgegevens van Garmin Connect verloren gegaan tijdens de storing?

A: Hoewel Garmin Connect niet toegankelijk is tijdens de storing, worden activiteits- en gezondheids- en welzijnsgegevens die tijdens de storing van Garmin-apparaten zijn verzameld, opgeslagen op het apparaat en verschijnen in Garmin Connect zodra de gebruiker zijn apparaat weer kan synhroniseren.

V: Is er impact op mijn gegevens als gevolg van deze storing?

A: We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay, zijn geopend, verloren of gestolen.

V: Ik ben een inReach-klant. Kan ik SOS en berichten nog gebruiken tijdens de storing?

A: inReach SOS en messaging blijven volledig functioneel en worden niet beïnvloed door de storing. Dit omvat de MapShare-website en de e-mail antwoordpagina. De status van inReach is hier te vinden.

V: Zijn Garmin Aviation-systemen volledig functioneel?

Garmin Aviation-systemen zijn volledig functioneel. Dit omvat Garmin Pilot Apps, FlyGarmin, Connext Services, FltPlan.com. De status voor de luchtvaart is hier te vinden.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!