Garmin diensten gedeeltelijk weer online (update)

door 27 jul, 2020Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Garmin, die sinds afgelopen donderdag een grote storing heeft, geeft sinds maandagochtend wat tekenen van leven. Sommige onderdelen van Garmin zijn weer (gedeeltelijk) online, zo is te zien op de hoofdstatuspagina van het bedrijf.

Als het goed blijft gaan worden nu de hardlooptrainingen weer automatisch naar Strava geupload. Het kan wel enige tijd duren voordat je ‘oude’ trainingen op Strava ziet. Dit komt omdat er zo veel data verwerkt moet worden van alle sporters van de afgelopen dagen.

Je hardlooptrainingen kan je wel handmatig op Strava zetten. Hoe dat moet lees je hier.

Ook de luchtvaarttak van Garmin (FlyGarmin) zou weer online zijn. De klantenservice zijn nog steeds niet bereikbaar.

Door de storing (of wat anderen zeggen dat ze getroffen zijn door een ransomware-aanval) waren de activiteiten van bijvoorbeeld hardlopers niet meer automatisch up te loaden naar andere apps zoals Strava. De hardloophorloges zelf waren wel gewoon te gebruiken.

Update

Op de website van Garmin staat nu dat ze inderdaad het slachtoffer zijn geweest van een cyberaanval. Verder staat er het volgende bericht met vraag en antwoord gedeelte op haar website:

Garmin Ltd. Is slachtoffer geweest van een cyberaanval die enkele van onze systemen op 23 juli 2020 versleutelde. Veel van onze online diensten hebben last gehad van deze aanval, waaronder websitefuncties, klantenservice en algemene bedrijfscommunicatie. We zijn onmiddellijk gestart de aard van de aanval te beoordelen en direct gestart met herstelprocedures.

We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay ™, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services. De getroffen systemen worden hersteld en we verwachten de komende dagen weer normaal te werken.

Aangezien onze getroffen systemen worden hersteld, verwachten we enige vertraging in de verwerking van de achterstand aan informatie/data. We zijn dankbaar voor het geduld en begrip van onze klanten tijdens dit incident.


Veel gestelde vragen

V: Wanneer kan ik mijn Garmin toestel synchroniseren met Garmin Connect?

We zijn blij te kunnen melden dat het herstel van Garmin Connect bezig is. We willen u bedanken voor uw begrip en geduld bij het herstellen naar de normale situatie. De status van Garmin Connect is hier te vinden.

V: Zijn er klantgegevens van Garmin Connect verloren gegaan tijdens de storing?

A: Hoewel Garmin Connect niet toegankelijk is tijdens de storing, worden activiteits- en gezondheids- en welzijnsgegevens die tijdens de storing van Garmin-apparaten zijn verzameld, opgeslagen op het apparaat en verschijnen in Garmin Connect zodra de gebruiker zijn apparaat weer kan synhroniseren.

V: Is er impact op mijn gegevens als gevolg van deze storing?

A: We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay, zijn geopend, verloren of gestolen.

V: Ik ben een inReach-klant. Kan ik SOS en berichten nog gebruiken tijdens de storing?

A: inReach SOS en messaging blijven volledig functioneel en worden niet beïnvloed door de storing. Dit omvat de MapShare-website en de e-mail antwoordpagina. De status van inReach is hier te vinden.

V: Zijn Garmin Aviation-systemen volledig functioneel?

Garmin Aviation-systemen zijn volledig functioneel. Dit omvat Garmin Pilot Apps, FlyGarmin, Connext Services, FltPlan.com. De status voor de luchtvaart is hier te vinden.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Garmin introduceert de nieuwe fēnix 7 serie

Garmin introduceert de nieuwe fēnix 7 serie

Garmin Nederland introduceerde afgelopen week de fēnix® 7 serie. Deze nieuwe generatie multisport GPS smartwatches met solar-charging zal sporters, outdoor-atleten en avonturiers helpen om iedere dag het beste uit hun prestaties te halen...

Fitbit Charge 5: een nieuwe definitie van kracht

Fitbit Charge 5: een nieuwe definitie van kracht

Het afgelopen jaar hebben we door de wereldwijde pandemie te maken gekregen met ziekte, een toename van stress en veranderingen op het gebied van slaap, voeding en activiteit. Deze veranderingen kunnen een aanslag zijn op je lichaam, niet alleen...

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

Nog iets meer dan een week en dan zal het startschot op de Coolsingel klinken voor de 41ste editie van de Marathon Rotterdam. Het beloofd een mooie en spannende dag te worden met veel toppers aan de start. Zo staan Marius Kipserem, Björn Koreman,...

Pin It on Pinterest