Veluwse Trailrun Ermelo gaat toch niet door dit jaar

door 1 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De organisatie van de Veluwse Trailrun heeft besloten de Veluwse Trailrun van 5 september 2020 te verplaatsen naar volgend jaar 4 september 2021. Het volgende staat op haar website:

Als organisatie betreuren we dit besluit enorm. Temeer omdat we er enkele weken geleden vanuit gingen het evenement te kunnen organiseren. Ook de gemeente Ermelo vindt het enorm jammer dat het evenement niet doorgaat, maar staat volledig achter het besluit van de organsiatie.

De huidige opleving van corona en het risico op een tweede golf van het virus heeft geleid tot het lastige besluit de Veluwse Trailrun te verplaatsen. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers uit heel Nederland, onze crew en bezoekers staan uiteraard voorop en was hierbij doorslaggevend. Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen konden we geen 100% veiligheid garanderen.

Het inschrijfgeld wordt, mede omdat we als organisatie al tal van extra kosten hebben gemaakt, niet teruggestort. De inschrijving voor het startbewijs en ook de extra’s, zoals T-shirt, blijven echter geldig voor de editie van 4 september 2021. Op basis van de Algemene Voorwaarden zijn we niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar we willen toch graag alle deelnemers tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd. 

De organisatie en de gemeente vinden het belangrijk dat het ‘natuur’-event op de Veluwe naar de toekomst kan worden voortgezet. Verbinden van sport met natuur blijft belangrijk. De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar, waar wellicht, met nieuwe regels, het evenement mooier en gezelliger kan worden neergezet.

We betreuren dit besluit van verplaatsing, maar we hopen op begrip en zien deelnemers graag volgend jaar ‘gezond’ aan de start van de Veluwse Trailrun 2021.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!