Veluwse Trailrun Ermelo gaat toch niet door dit jaar

door 1 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De organisatie van de Veluwse Trailrun heeft besloten de Veluwse Trailrun van 5 september 2020 te verplaatsen naar volgend jaar 4 september 2021. Het volgende staat op haar website:

Als organisatie betreuren we dit besluit enorm. Temeer omdat we er enkele weken geleden vanuit gingen het evenement te kunnen organiseren. Ook de gemeente Ermelo vindt het enorm jammer dat het evenement niet doorgaat, maar staat volledig achter het besluit van de organsiatie.

De huidige opleving van corona en het risico op een tweede golf van het virus heeft geleid tot het lastige besluit de Veluwse Trailrun te verplaatsen. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers uit heel Nederland, onze crew en bezoekers staan uiteraard voorop en was hierbij doorslaggevend. Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen konden we geen 100% veiligheid garanderen.

Het inschrijfgeld wordt, mede omdat we als organisatie al tal van extra kosten hebben gemaakt, niet teruggestort. De inschrijving voor het startbewijs en ook de extra’s, zoals T-shirt, blijven echter geldig voor de editie van 4 september 2021. Op basis van de Algemene Voorwaarden zijn we niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar we willen toch graag alle deelnemers tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd. 

De organisatie en de gemeente vinden het belangrijk dat het ‘natuur’-event op de Veluwe naar de toekomst kan worden voortgezet. Verbinden van sport met natuur blijft belangrijk. De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar, waar wellicht, met nieuwe regels, het evenement mooier en gezelliger kan worden neergezet.

We betreuren dit besluit van verplaatsing, maar we hopen op begrip en zien deelnemers graag volgend jaar ‘gezond’ aan de start van de Veluwse Trailrun 2021.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest