Veluwse Trailrun Ermelo gaat toch niet door dit jaar

door 1 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De organisatie van de Veluwse Trailrun heeft besloten de Veluwse Trailrun van 5 september 2020 te verplaatsen naar volgend jaar 4 september 2021. Het volgende staat op haar website:

Als organisatie betreuren we dit besluit enorm. Temeer omdat we er enkele weken geleden vanuit gingen het evenement te kunnen organiseren. Ook de gemeente Ermelo vindt het enorm jammer dat het evenement niet doorgaat, maar staat volledig achter het besluit van de organsiatie.

De huidige opleving van corona en het risico op een tweede golf van het virus heeft geleid tot het lastige besluit de Veluwse Trailrun te verplaatsen. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers uit heel Nederland, onze crew en bezoekers staan uiteraard voorop en was hierbij doorslaggevend. Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen konden we geen 100% veiligheid garanderen.

Het inschrijfgeld wordt, mede omdat we als organisatie al tal van extra kosten hebben gemaakt, niet teruggestort. De inschrijving voor het startbewijs en ook de extra’s, zoals T-shirt, blijven echter geldig voor de editie van 4 september 2021. Op basis van de Algemene Voorwaarden zijn we niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar we willen toch graag alle deelnemers tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd. 

De organisatie en de gemeente vinden het belangrijk dat het ‘natuur’-event op de Veluwe naar de toekomst kan worden voortgezet. Verbinden van sport met natuur blijft belangrijk. De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar, waar wellicht, met nieuwe regels, het evenement mooier en gezelliger kan worden neergezet.

We betreuren dit besluit van verplaatsing, maar we hopen op begrip en zien deelnemers graag volgend jaar ‘gezond’ aan de start van de Veluwse Trailrun 2021.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest