Selectie WK halve Marathon voor 17 oktober

door 12 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Zaterdag 17 oktober vindt in de Poolse stad Gdynia het wereldkampioenschap halve marathon plaats. Aanvankelijk stond dit WK gepland op 29 maart maar vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus werd dit uitgesteld.

Voor het WK halve marathon midden oktober zijn de volgende Nederlandse atleten geselecteerd:

  • Sifan Hassan             Eindhoven Atletiek
  • Susan Krumins         AV Cifla

Het WK halve marathon is geen onderdeel van het uitzendprogramma van de Atletiekunie. Als gevolg van het vervallen van een groot deel van het wedstrijdseizoen is echter gezocht naar hoogwaardige alternatieven ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Beide atleten zijn geselecteerd op basis van hun top 8 resultaten tijdens het WK in Doha in 2019. 

Wereldkampioenschap halve marathon

De eerste editie van de (toen nog) IAAF halve marathon werd in 1992 in het Engelse South Shields gehouden en bestond destijds uit drie races: mannen, vrouwen en junioren mannen. Deze laatste categorie werd alleen in de eerste twee edities toegelaten en is vanaf 1994 geschrapt uit het programma. Aanvankelijk was het WK halve marathon een jaarlijks terugkerende strijd totdat in 2010 werd besloten om het tweejaarlijks te houden. Het laatste WK halve marathon was in 2018 in Valencia, Spanje.

Nederlandse prestaties WK halve marathon

De Nederlandse Lornah Kiplagat pakte drie jaar op rij de gouden plak op het WK halve marathon: ze deed dat in 2006, 2007 en in 2008. Haar tijd uit 2007 (Udine, Italië) op de halve marathon, 1:06.25, was tot 2017 goed voor het wereldrecord. Inmiddels staat het wereldrecord bij de vrouwen op naam van de Ethiopische Ababel Yeshaneh die 1:04.31 klokte. 

Snelste Nederlandse vrouwen halve marathon

Snelste Nederlandse mannen halve marathon

Meer informatie over het WK halve marathon vind je op worldathleticshalfmarathon.com/gdynia2020.

(persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest