Joshua Cheptegei loopt nieuw wereldrecord op de 5.000 meter

door 15 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Joshua Cheptegei heeft gisteren in Monaco tijdens de Diamond League een nieuwe wereldrecord gelopen op de 5000 meter. Cheptegei noteerde een tijd van 12:35.36.

Joshua Cheptegei wereldrecord 5000 meter
Foto: Etienne Fiacre

In de eerste reguliere internationale topwedstrijd sinds de komst van de Covid-19-pandemie, liep Cheptegei tot aan het einde toe naast de Wavelight in het Stade Louis II-stadion. Uiteindelijk liep hij twee seconden dan het 16-jaar oude wereldrecord van Kenenisa Bekele (12: 37.55).

Het oude wereldrecord was een van de langst bestaande atletiekrecords, veel atleten kwamen in de buurt, maar kon aan de tijd die Bekele uit 2004 overtreffen, tot gisteravond dan.

Joshua: “Ik heb geleerd dat alles mogelijk is, als je de juiste mindset hebt en er in blijft geloven. Ik bedank Kenenisa heel erg voor de inspiratie die ik kreeg toen ik begon met hardlopen. Hij is altijd een grote inspiratie en motivatie voor mij geweest. Deze plaat is een bijzonder moment voor mij en ik wil Kenenisa bedanken voor zijn inspiratie.”

In zijn eerste competitieve optreden sinds februari, toen hij (ook in Monaco) het wereldrecord op de 5 km op de weg verpulverde, heeft Joshua zich ijverig voorbereid op de wereldrecordpoging in zijn geboorteland Oeganda, samen met zijn coach, Addy Ruiter.

Vorig jaar had Cheptegei een mooi en sterk jaar, waarbij hij de wereldtitel cross country in Denemarken en de wereldtitel op de 10.000 meter in Doha won. Ook liep hij een wereldrecord van 10 km en won hij de 5.000 meter van de Diamond League Trophy in Zürich.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!