.

Geen Kerstloop Dronten dit jaar door het coronavirus

door 18 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Vanwege de coronaproblematiek wordt er dit jaar geen kerstloop gehouden in Dronten. „Onder de gegeven omstandigheden geen echt moeilijk besluit”, meldt het bestuur, „Wel een besluit met wat pijn in het sporthart van de organisatie.”

De inschrijving voor de 32ste editie van de Kerstloop Dronten zou op 1 september geopend worden. Ruim voor die datum heeft het bestuur besloten het evenement dit jaar te schrappen.

Onzichtbaar

Bij het nemen van het besluit is overleg gevoerd met de gemeente en is er gekeken naar de RIVM-richtlijnen en de adviezen van NOC/NSF. „De Kerstloop Dronten is altijd doorgegaan, onder wat voor omstandigheden ook. Stormen, regen, koude, sneeuw en ijzel zijn we de baas gebleven; echter tegen een onzichtbaar Covid-19-virus kunnen we niet op”, aldus de organisatie.

„Wellicht is de Kerstloop pas weer mogelijk als er een afdoende vaccin beschikbaar is”, klinkt het somber.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest