Wat kunnen we morgen verwachten tijdens het NK Atletiek in Utrecht

door 28 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

In een seizoen zonder internationale toernooien is het NK Atletiek in Utrecht voor velen het hoogtepunt van het seizoen. Nu er niet op limieten gejaagd hoeft te worden draait het puur en alleen om de titel. Ondanks de uitdaging om van dit seizoen een geslaagde te maken, is bijna de volledige top in Utrecht aanwezig en is het misschien wel lastiger dan ooit om op voorhand de goede winnaars te voorspellen. We gaan toch een poging wagen.

Bekijk hier het tijdschema van aankomend weekend!

Sprintonderdelen spannender dan ooit, alleen Van Gool echt favoriet op de 100 meter

Nu zeggen ranglijsten niet altijd alles, op de 100 meter kan je niet om Joris van Gool heen. Vanaf het moment dat er weer wedstrijden gehouden werden, viel er een stijgende lijn in de uitslagen van Van Gool te bespeuren. Zijn 10.20 seconden in La Chaux-de-Fonds is van een hoog niveau en maakt hem de favoriet voor de titel. Van Gool, vorig jaar nog vierde in een fantastische finale waarin de top 5 binnen een tiende van een seconde zat, neemt het op tegen Nederlands kampioen Hensley Paulina en de nummer 2 van het afgelopen NK Christopher Garia, met Solomon Bockarie als outsider.

Wordt 2020 het NK van Marije van Hunenstijn?

Aan de vorm zal het niet liggen getuige de 11.28 seconden waarmee ze in Stockholm tweede werd bij de Diamond League. Maar door de afwezigheid van N’ketia Seedo en Dafne Schippers, die start op de 200 meter, is het wel de eerste keer dat Van Hunenstijn als favoriet aan de start staat. Jamile Samuel, Naomi Sedney en Nadine Visser zullen het haar zo lastig mogelijk proberen te maken.

Visser is er vooral veel aan gelegen om de hordetitel weer in haar bezit te krijgen. Vorig jaar verhinderde een onwillige hamstring deelname aan de finale en ging Eefje Boons er met de titel vandoor. Dit seizoen staat er geen maat op Visser en wordt het vooral interessant om te zien wat daar achter gebeurd, met Eefje Boons, Zoë Sedney en de vrouw met zeven levens, Sharona Bakker die strijden om de overige podiumplaatsen.

Taymir Burnet en Churandy Martina starten alleen op de 200 meter en zijn dit seizoen, als we de spaarzame wedstrijden erbij pakken, aan elkaar gewaagd. Martina verdedigt zijn titel en dient verder af te rekenen met Paulina, Bockarie en de winnaar van het EK-20 Onyema Adigida.

Zeldzaam hoog niveau bij de vrouwen 200 meter

De enige 3 vrouwen die dit jaar in Europa onder de 23 seconden liepen komen allemaal uit Nederland en staan allen op de startlijst. Ondanks de rugklachten kunnen we uiteraard niet om Dafne Schippers heen. Met Lieke Klaver, dit jaar de snelste met 22.66 seconden, en Marije van Hunenstijn, ook al goed voor 22.91 seconden, mogen we gerust spreken van een heerlijk veld. Met verder Samuel, Sedney en Femke Bol is de 200 meter bij de vrouwen één van de sterkst bezette onderdelen.

Doordat toeschouwers niet welkom zijn op het terrein heeft de Atletiekunie volle bak ingezet op meerdere streams waardoor u niets hoeft te missen. Vanaf zaterdag 10 uur te vinden op het YouTube-kanaal van de Atletiekunie.

Lees verder op Atletiekunie.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest