De Halve van Katwijk is afgelast

door 31 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De halve van Katwijk dat gepland stond op 26 september 2020 is door het coronavirus afgelast. Het volgende staat op de website van de organisatie:

De 38e editie van de Halve marathon van Katwijk gaat dit jaar niet door. Als organisatie hebben we het moeilijke, maar gezien de omstandigheden ook het beste besluit moeten nemen om de Halve van Katwijk dit jaar op zaterdag 26 september niet door te laten gaan. De afgelasting betreft het gehele evenement met alle hardloop- en wandelafstanden, inclusief de Kidsrun en de Businessrun.

Ondanks het feit dat er onder strikte voorwaarden weer mogelijkheden zijn om evenementen te organiseren, achten wij het als organisatie uiteindelijk niet verantwoord om de hardloop- en wandelafstanden voor een breed publiek in welke vorm dan ook door te laten gaan.

Wij voelen ons als organisatie verantwoordelijk voor de deelnemers, vrijwilligers en het publiek en zijn van mening dat wij de veiligheid niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben de overigens zeer begrijpelijke corona-richtlijnen te veel impact op ons streven om de Halve van Katwijk op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier te organiseren.

We verleggen daarom de stip aan de horizon en hopen op betere tijden. Op zaterdag 25 september 2021 willen we weer een leuk hardloop- en wandelfeest organiseren met diverse hardloop- en wandelafstanden door de prachtige omgeving van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Met natuurlijk een mooie maar zware halve marathon-afstand als koningsnummer.

Van deelnemers die reeds hebben ingeschreven komt de inschrijving voor editie 2020 te vervallen. Restitutie van inschrijfgelden is niet aan de orde omdat deze pas in september zouden worden geïncasseerd.

Organisatie Halve van Katwijk


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!