De Halve van Katwijk is afgelast

door 31 aug, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De halve van Katwijk dat gepland stond op 26 september 2020 is door het coronavirus afgelast. Het volgende staat op de website van de organisatie:

De 38e editie van de Halve marathon van Katwijk gaat dit jaar niet door. Als organisatie hebben we het moeilijke, maar gezien de omstandigheden ook het beste besluit moeten nemen om de Halve van Katwijk dit jaar op zaterdag 26 september niet door te laten gaan. De afgelasting betreft het gehele evenement met alle hardloop- en wandelafstanden, inclusief de Kidsrun en de Businessrun.

Ondanks het feit dat er onder strikte voorwaarden weer mogelijkheden zijn om evenementen te organiseren, achten wij het als organisatie uiteindelijk niet verantwoord om de hardloop- en wandelafstanden voor een breed publiek in welke vorm dan ook door te laten gaan.

Wij voelen ons als organisatie verantwoordelijk voor de deelnemers, vrijwilligers en het publiek en zijn van mening dat wij de veiligheid niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben de overigens zeer begrijpelijke corona-richtlijnen te veel impact op ons streven om de Halve van Katwijk op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier te organiseren.

We verleggen daarom de stip aan de horizon en hopen op betere tijden. Op zaterdag 25 september 2021 willen we weer een leuk hardloop- en wandelfeest organiseren met diverse hardloop- en wandelafstanden door de prachtige omgeving van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Met natuurlijk een mooie maar zware halve marathon-afstand als koningsnummer.

Van deelnemers die reeds hebben ingeschreven komt de inschrijving voor editie 2020 te vervallen. Restitutie van inschrijfgelden is niet aan de orde omdat deze pas in september zouden worden geïncasseerd.

Organisatie Halve van Katwijk


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest