Geen Sylvestercross op 30 en 31 december 2020

door 2 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het bestuur van de Stichting Sylvestercross Soest is met pijn in het hart en na grondige overwegingen tot de conclusie gekomen dat het dit jaar, door het Coronavirus, niet mogelijk is een volwaardig evenement te organiseren zoals de afgelopen jaren.

Een complete Vaarderhoogt Sylvester by Night op 30 december en een ASR Vitality Sylvestercross op 31 december, waar jong en oud, recreant en topatleet aan mee kunnen doen, is momenteel alleen te organiseren met veel ingrijpende beperkingen en aanpassingen. Met een sterk ingekort programma, geen publiek, gefaseerd starten en geen feestelijke sfeer rond deze 40e editie.

M.a.w. het zou de ziel uit het evenement halen en slechts doorgang kunnen vinden op zeer beperkte schaal. Dat is naar onze mening niet hetgeen deelnemers en sponsoren wensen en daarom niet wat wij willen organiseren.

Wij hebben zo lang mogelijk gewacht met een definitief besluit. Wij hoopten op een versoepeling van de regels om alsnog een sfeervol en (bijna) volledig evenement te kunnen organiseren. De toename van het aantal besmettingen en de oproep van de Rijksoverheid om voorlopig geen evenementen te organiseren, gaf voor ons de doorslag. De inzet van (veel oudere) vrijwilligers en de ondersteuning van onze sponsoren in een voor hen turbulente tijd, zijn zaken waar wij eveneens terdege rekening mee hebben gehouden. Gezondheid en eigen bedrijfsvoering zijn op dit moment belangrijker als de doorgang van het evenement.

Op grond van al deze factoren hebben wij het definitieve besluit moeten nemen af te zien van de Vaarderhoogt Sylvester by Night en de ASR Vitality Sylvestercross in 2020. Wij kiezen ervoor om in 2021 alsnog onze feestelijke- 40e editie te organiseren en nodigen eenieder op voorhand uit hier weer aan deel te nemen als loper, vrijwilliger, sponsor of als toeschouwer!

Dit besluit is genomen voor de Sylvestercross en staat los van de overige 4 crossen uit het landelijk Crosscircuit van de Atletiekunie. Het is mogelijk dat zij wel een aangepaste cross organiseren.

Wij rekenen op ieders begrip dat dit besluit op dit moment het beste is voor deelnemers, sponsoren en vrijwilligers en wensen een ieder veel gezondheid en succes.

(persbericht)


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je hier mee om

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!