Joshua Cheptegei gaat 7 oktober voor nieuw wereldrecord 10.000 meter

door 3 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Joshua Cheptegei, een van de beste langeafstandsloper van de wereld, wil nog een magisch resultaat in zijn carrière lopen. Hij wil een wereldrecord lopen op de 10.000 meter tijdens de NN Valencia Wereldrecorddag op woensdag 7 oktober in het Turia Stadion in Valencia (Spanje).

Het eenmalige evenement, georganiseerd door het NN Running Team, Global Sports Communication en SD Correcaminos, heeft tot doel te profiteren van de verbluffende recente vorm van Cheptegei. Vorige maand liep hij het wereldrecord van Kenenisa Bekele op 5000 meter in Monaco uit de boeken. In Valencia richt Cheptegeo zich op op de tijd van 26: 17.53 dat Kenenisa 15 jaar geleden in Brussel liep op de 10.000.

Als een verdere maatstaf voor de toptijd van het wereldrecord op de 10.000 meter: geen enkele atleet behalve Kenenisa Bekele is binnen vijf seconden gekomen. Maar na Joshua’s ontmanteling van het Ethiopische wereldrecord op de 5000 meter in Monaco in 1,99 seconde, zal de Oegandees erop vertrouwen dat hij dat kan.

“Ik ben erg enthousiast dat ik de kans krijg om me te richten op het wereldrecord op 10.000 meter”, legt Cheptegei uit, die vorig jaar in Doha werd gekroond tot wereldkampioen 10.000 meter en wiens huidige persoonlijk record op deze afstand 26: 48.36 is.

“Zoals mijn prestatie in Monaco liet zien, ben ik in een uitstekende vorm, dus ik zou graag mijn huidige vorm willen doorzetten door het wereldrecord op de 10.000 meter aan te vallen. Het wereldrecord op 10.000 meter van Kenenisa is een van de zwaarste in de boeken, maar mijn training zijn nog steeds goed en dit geeft me vertrouwen dat ik weer een wereldrecord kan vestigen. Ik heb veel mooie herinneringen in Valencia, waar ik vorig jaar het wereldrecord op de 10 km op de weg heb neergezet, dus hopelijk kunnen we weer iets heel speciaals creëren in Valencia, waar hardlopen zo’n belangrijke rol speelt.”

In een poging om het wereldrecord van 10.000 meter toe te voegen aan zijn wereldrecord op de 5000 meter op de baan en zijn huidige wereldrecords op de 5 en 15 kilometer op de weg, zal Cheptegei zowel gebruik maken van de snelheidsondersteuning van snelle hazen en de innovatieve Wavelight-technologie.

Kenenisa Bekele, superster van het NN Running Team, die de afgelopen 15 jaar de trotse eigenaar is van het wereldrecord op de 10.000 meter, zei: “Ik was verheugd dat het record ging naar Joshua, een van mijn NN Running Team-vrienden. Hij is een groot talent, dat duidelijk in uitstekende vorm verkeerd, ik wens hem het allerbeste bij zijn poging op het verbreken van het wereldrecord op de 10.000 meter in Valencia.”

De Trinidad Alfonso Foundation en Nationale-Nederlanden Spanje, onderdeel van de NN Group, beiden bekend om hun betrokkenheid en ondersteuning van hardlopen, werkten samen om deze poging mogelijk te maken. Ze steunen Joshua allebei graag in zijn poging om geschiedenis te schrijven en geloven dat sport helpt in deze uitdagende tijden.

Raceorganisatoren staan in nauw contact met de lokale overheid om alle lokale en regionale Covid-19-metingen te volgen om de volledige veiligheid van alle betrokkenen te garanderen. SD Correcaminos is de cluborganisator van de Marathon en Halve Marathon van Valencia sinds 1981.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest