.

Peres Jepchirchir loopt nieuw wereldrecord halve Marathon alleen voor vrouwen

door 5 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Keniaanse Peres Jepchirchir heeft vandaag in Praag een nieuw wereldrecord gelopen op de halve Marathon voor alleen vrouwen. De 26-jarige Jepchirchir noteerde een tijd van 1:05:34.

Een select groepje van 9 atleten (waarvan 2 gangmakers) liepen al vroeg in de ochtend door het Letná park in Praag. De atletes liepen rondjes over een afgesloten parcours. Er moesten 16,5 rondes van 1280 meter gelopen worden.

“Ik hoopte om misschien 1:04:50 te lopen, maar ik ben zo blij”. “De laatste vijf kilometer was ik erg moe”, zei Jepchirchir na afloop, maar voegde eraan toe dat ze van plan was om een groot deel van de race alleen te lopen. “Mijn plan was om goed te rennen, want ik was goed voorbereid.”

Nummer twee in de wedstrijd werd Brenda Jepleting die een tijd noteerde van 1:07:07. Dorcas Kimeli werd derde in een tijd van 1:07:14.

Het oude wereldrecord stond op naam van de Ethiopische Netsanet Gudeta die zij twee jaar geleden liep in Valencia in een tijd van 1:06:11.

Bekijk hieronder de halve Marathon in zijn geheel terug

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest