Peres Jepchirchir loopt nieuw wereldrecord halve Marathon alleen voor vrouwen

door 5 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

De Keniaanse Peres Jepchirchir heeft vandaag in Praag een nieuw wereldrecord gelopen op de halve Marathon voor alleen vrouwen. De 26-jarige Jepchirchir noteerde een tijd van 1:05:34.

Een select groepje van 9 atleten (waarvan 2 gangmakers) liepen al vroeg in de ochtend door het Letná park in Praag. De atletes liepen rondjes over een afgesloten parcours. Er moesten 16,5 rondes van 1280 meter gelopen worden.

“Ik hoopte om misschien 1:04:50 te lopen, maar ik ben zo blij”. “De laatste vijf kilometer was ik erg moe”, zei Jepchirchir na afloop, maar voegde eraan toe dat ze van plan was om een groot deel van de race alleen te lopen. “Mijn plan was om goed te rennen, want ik was goed voorbereid.”

Nummer twee in de wedstrijd werd Brenda Jepleting die een tijd noteerde van 1:07:07. Dorcas Kimeli werd derde in een tijd van 1:07:14.

Het oude wereldrecord stond op naam van de Ethiopische Netsanet Gudeta die zij twee jaar geleden liep in Valencia in een tijd van 1:06:11.

Bekijk hieronder de halve Marathon in zijn geheel terug

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest