Leiden Marathon gaat definitief niet door

door 10 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Leiden Marathon krijgt geen vergunning voor de 30e editie die gepland stond voor 21 en 22 november. Ondanks de constructieve houding van de lokale autoriteiten zien zij onder de huidige omstandigheden geen kans om de Leiden Marathon in november zonder grote risico’s te laten organiseren.

Ook in mei 2020 kon de Leiden Marathon niet doorgaan, zodat de lustrumeditie niet eerder dan op 8 en 9 mei in 2021 kan worden gehouden. In dat geval wordt ook de Marathon Vlam uit Griekenland naar Leiden gebracht, zoals eerder dit jaar de bedoeling was.

De organisatie had zwaar aangepaste logistieke plannen ingediend om de “wintereditie” van de Leiden Marathon in sterk versoberde vorm en met inachtneming van de geldende richtlijnen te houden. Daarom kreeg de Leiden Marathon een eerlijke kans van de burgemeesters en de veiligheidsregio. Maar naast de bekende risico´s hielp bij het besluit de plotselinge stijging van het aantal besmettingen in de Leidse regio en de Randstad niet mee. De Leiden Marathon was de laatste marathon in Nederland die nog in race was om in 2020 georganiseerd te worden.

Tjeerd Scheffer, de voorzitter, betreurt het niet doorgaan maar toont wel begrip voor het besluit. “Voor ons is het een dramatische beslissing, maar wel een begrijpelijke, gezien vanuit de huidige omstandigheden. Hopelijk mogen wij in mei wel organiseren.” De organisatie is nu de balans aan het opmaken over hoe verder, want het annuleren van de grootste hardloopwedstrijd in de regio heeft flinke financiële consequenties.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!