Succesvolle 1,5 meter Singelloop Enschede

door 13 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Dat het kan, een hardloopevenement organiseren op 1,5 m afstand, heeft de Menzis Singelloop Enschede vandaag bewezen. Maar liefst 2250 lopers schreven zich in en stonden al vroeg aan de start. Ieder in een eigen startvak van 2m x 2m. De Singelloop in aangepaste vorm had organisatorisch aardig wat voeten in de aarde, maar deelnemers en organisatie zijn louter positief en kijken terug op een geslaagde editie 2020.

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan een alternatieve Singelloop. “Het is gelukt een prachtig evenement neer te zetten in bijzondere tijden. Recreanten en wedstrijdlopers stonden te popelen om eindelijk weer deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. We hebben altijd gekeken naar wat wél mogelijk is en hebben hier met een ambitieus en enthousiast team van vrijwilligers hard aan gewerkt”, aldus Marc Woesthuis (voorzitter Singelloop Enschede).

Ook deelnemers zijn enthousiast over de opzet en dat de organisatie zich zo heeft ingezet dat het überhaupt door kon gaan. Inge Nahuis (deelneemster) na de finish: “Het was echt goed georganiseerd, hier in het park, maar ook op de singels. Zo gaaf dat er eindelijk weer een wedstrijdgevoel was en we vanochtend aan een van de eerste hardloopwedstrijden dit jaar konden deelnemen!”

Naast de gespreide starts voor recreanten van de Menzis Singelloop en Djopzz Bedrijvenloop lag er ook voor wedstrijdatleten eindelijk een echte wedstrijd in het verschiet.

Gert Jan Wassink Singelloop winnaar Enschede 2020
foto: Stan Wissink

Mannen

Gert Jan Wassink verdedigde zijn titel bij de mannen en liep vandaag een uitstekende wedstrijd in Enschede. Hij klokte een tijd van 23:58 minuten, 30 seconden sneller dan zijn tijd vorig jaar. Harmen Hoek pakte de tweede plek in 24:53 minuten, Niels te Pas maakte het podium compleet en noteerde de derde tijd (25:03 minuten).

Gemma Frances winnares singelloop Enschede 2020
foto: Stan Wissink

Dames

Bij de dames pakte Gemma Frances de winst. Ze finishte in 31:22 minuten en was blij met haar winst. Frances: “Dit was de tweede keer dat ik deelnam aan de Singelloop en mijn eerste wedstrijd in tijden. Ik ben dit jaar met triatlons gestart en dacht altijd dat ik een betere zwemmer en fietser ben dan loper, maar vooral het lopen gaat steeds beter. Dat biedt perspectief.” Gemma bleef haar concurrentes krap voor: Ellis Bebseler uit Holten finishte slechts 2 seconden na haar (31:24 minuten). Arenda Könnecke uit Nijverdal kwam als derde over de finish en noteerde een tijd van 32:03 minuten.

Populaire hardloopwedstrijd

Volgend jaar hoopt de organisatie weer een reguliere Singelloop te kunnen organiseren, inclusief de Kidsrun en Dubbele Mijl. De aangepaste vorm zorgde echter ook voor nieuwe creatieve ideeën, die wellicht in volgende edities terug te zien zijn.

De organiserende atletiekvereniging AC TION ’48 kijkt terug op een zeer geslaagde aangepaste Singelloop 2020. Op zondag 12 september 2021 vindt de 24e editie plaats.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!