Garmin lanceert de Forerunner 745 hét hardloop- en triatlonhorloge

door 16 sep, 2020Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin kondigt vandaag de Forerunner 745 aan, een geavanceerde GPS-smartwatch gemaakt voor hardlopers en triatleten die op zoek zijn naar gedetailleerde trainingsgegevens, workouts, smartwatch-functies en meer. Of je nu gaat hardlopen, fietsen of zwemmen, de Forerunner 745 houdt statistieken bij en analyseert gegevens om atleten te helpen hun doelen te bereiken. Met tientallen ingebouwde activiteitenprofielen, waaronder triatlon, zwemmen, hardlopen, track-run en meer, kunnen sporters hun complete trainingsroutine volgen door met één druk op de knop gemakkelijk te schakelen tussen activiteiten tijdens een wedstrijd of training. De Forerunner 745 is hét horloge om atleten te helpen hun doelen te bereiken. Ook is er een nieuwe hartslagmonitor, de Garmin HRM-Pro.

“Atleten en triatleten vertrouwen al jaren op de high-end Forerunner watches. De nieuwe Forerunner 745 zit boordevol trainingsfuncties en innovaties welke onmisbaar zijn om beter te worden dan de dag ervoor”, aldus René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “De Forerunner 745 houdt elke hardloopsessie, fietstraining en zwemsessie bij en combineert de prestatiemetingen waar onze gebruikers op vertrouwen met dagelijkse aanbevolen trainingen, evenals een verbeterd hersteladvies en wellness-trackingfuncties om hardlopers en triatleten hun persoonlijke records te helpen verbreken.”

Geavanceerde dynamica voor hardlopen, fietsen en zwemmen

Om prestaties zoals VO2 max, trainingsbelasting, trainingsstatus en aerobe en anaerobe trainingseffecten te meten en monitoren, wordt gebruik gemaakt van Firstbeat Analytics. Hiermee kunnen atleten zich beter voorbereiden op een wedstrijd of training. Ze ontvangen zelfs dagelijkse trainingssuggesties voor hardlopen en fietsen op het horloge op basis van hun huidige trainingsbelasting en VO2 max. Met de toevoeging van een Running Dynamics Pod of een compatibele hartslagband zoals de nieuwe HRM-Pro, kunnen hardlopers nog meer uit hun statistieken halen door hardloopgegevens – inclusief cadans, paslengte en meer – direct op de pols te bekijken.

De Forerunner 745 beschikt daarnaast ook over geavanceerde dynamica om te helpen bij een fiets- en zwemtraining. Terwijl je op de fiets zit, houdt de Forerunner 745 (indien gekoppeld met een Garmin Vector 3 vermogensmeter) gegevens bij zoals de links/rechts balans, de tijd zittend en staand, de platform center offset en de vermogensfase. In het water houdt de Forerunner 745 afstand, slag, tempo, persoonlijke records en meer bij.

Op basis van de moeilijkheidsgraad van een training, laat de verbeterde hersteladviesfunctie atleten weten hoe lang ze moeten rusten voor de volgende trainingssessie. De smartwatch houdt daarbij ook rekening met andere factoren die het herstel beïnvloeden, waaronder het stressniveau, slaap en dagelijkse activiteiten, en past de hersteltijd op het horloge aan, waardoor het voor atleten gemakkelijker dan ooit wordt om het meeste uit hun trainingen te halen.

Doelen en prestaties

Hardlopers en triatleten kunnen hun training naar een hoger niveau tillen met de Forerunner 745. Gebruikers kunnen binnen- en buitentrainingen automatisch synchroniseren vanaf Garmin Connect of andere training-apps, waaronder TrainingPeaks® en TrainerRoad, rechtstreeks naar het horloge. Bovendien is de Forerunner 745 compatibel met Garmin Coach waar je gebruik kunt maken van gratis trainingsschema’s die worden aangepast op basis van de doelen en prestaties van de hardloper. Daarbij heb je de mogelijkheid om te trainen voor een 5 km, 10 km of een halve marathon met de hulp van drie hardloopcoaches – Jeff Galloway, Greg McMillan en Amy Parkerson-Mitchell – die je begeleiden en motiveren om je doel te halen.

Voordat je gaat hardlopen of fietsen, kun je routes plannen en downloaden met behulp van de Course Creator in Garmin Connect, die Trendline Popularity Routing gebruikt om de beste weg-, trail- of bergroutes te bieden. De aangeboden mogelijkheden zijn routes die het meest zijn afgelegd door andere hardlopers en fietsers. Atleten die Strava1 of Komoot gebruiken, kunnen van deze platformen gebruik maken om routes te creëren die gemakkelijk te synchroniseren zijn met de Forerunner 745.

Vrijheid

Om meer vrijheid te bieden tijdens het sporten, biedt de Forerunner 745 de mogelijkheid om naar  je favoriete muziek te luisteren zonder een telefoon mee te nemen. Het horloge kan tot 500 nummers opslaan. Je kunt afspeellijsten synchroniseren van geselecteerde muziekstreamingservices2 zoals Spotify®, Amazon Music en Deezer, of de muziek vanaf een computer op het horloge zetten. Bovendien kun je tijdens een dag onderweg eenvoudig wat eten of drinken en dit met de Forerunner 745 afrekenen dankzij de Garmin Pay contactloze

betalingsoplossing.3

Het ontwerp van de Forerunner 745 zorgt ervoor dat je deze smartwatch iedere dag kunt dragen. Naast alle sportieve functies beschikt dit horloge ook over de tools om de dagelijkse bezigheden en het welzijn van de gebruiker te volgen. De Pulse Ox-sensor4 zal helpen om een duidelijker beeld te krijgen van je slaapritme en de aanpassing van je lichaam aan hoogte-veranderingen. De Body Battery energiemonitor laat sporters zien hoe het ervoor staat met hun energieniveau. Zo kun je bijhouden wanneer het tijd is voor rust of wanneer je energie over hebt voor activiteiten. Bovendien is er een speciale functie die vrouwen helpt bij het volgen van de menstruatiecyclus aangezien deze een effect kan hebben op de effectiviteit van prestaties. Zo kan een trainingsschema worden aangepast om er zo het maximale uit te halen.

Blijf in contact

Zelfs als je onderweg bent, kun je altijd in contact met anderen blijven door alle smartphonemeldingen, emails en agenda-afspraken die op het horloge verschijnen. Of je nu alleen of met vrienden aan het trainen bent, de ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties omvatten onder andere ongevallendetectie, assistentie en LiveTrack. Zo kunnen vrienden, familie en andere dierbaren je volgen tijdens het hardlopen of fietsen.5 Na een training uploadt de Forerunner 745 automatisch activiteiten naar Garmin Connect. Zo ben je altijd up-to-date.

Prijs en beschikbaarheid

De Forerunner 745 heeft een batterijduur tot 1 week in smartwatch-modus, tot 16 uur in GPS-modus en tot 6 uur in GPS-modus met muziek. Het horloge is nu verkrijgbaar in zwart, rood (Magma Red), mintgroen (Neo Tropic) en wit (Whitestone) en heeft een adviesverkoopprijs van € 499,99 en is o.a. te koop bij Bol.com en RunningDirect.


1 Abonnement vereist

2 Mogelijk is een Premium-abonnement van een externe muziekprovider vereist

3 Bekijk informatie over de momenteel ondersteunde landen, betalingsnetwerken en deelnemende banken op Garmin.com/GarminPay/banks

4 Dit is geen medisch apparaat en het is niet bedoeld om een medische aandoening vast te stellen of te monitoren; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar
5 Indien gekoppeld met een compatibele smartphone. Voor veiligheids- en trackingfuncties, zie Garmin.com/safety

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!