Montferland Run 2020 gaat niet door

door 24 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De 25e editie van de Montferland Run, die op 6 december plaats zou vinden, zal dit jaar niet doorgaan. Vanwege het Coronavirus vindt het bestuur van de Stichting Montferland Run het niet verantwoord om de wedstrijd in en rond ’s-Heerenberg plaats te laten vinden.

De organisatie heeft zo lang als mogelijk gewacht met het nemen van deze beslissing. Zij hoopten op een positieve ontwikkeling aangaande het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen. Het was al snel duidelijk dat het organiseren van de Montferland Run als volwaardig evenement dit jaar niet haalbaar zou zijn. Met een beperkte hoeveelheid deelnemers, geen publiek, beperkte faciliteiten, gefaseerde starten en geen dweilorkesten langs de route zou de Montferland Run haar karakter en sfeervolle uitstraling verliezen.

Het belangrijkste voor de organisatie was dat er een veilig, verantwoord en gezond evenement neer gezet zou moeten kunnen worden voor zowel de deelnemers, vrijwilligers, het publiek, sponsors, partners en alle andere betrokkenen.

Gezien de toename van het aantal besmettingen vond de organisatie het de enige juiste beslissing om de jubileumeditie van de Pfixx Solar Montferland Run naar 2021 door te schuiven.

De organisatie hoopt wel iedereen op 5 december 2021 te mogen verwelkomen.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!