Montferland Run 2020 gaat niet door

door 24 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

De 25e editie van de Montferland Run, die op 6 december plaats zou vinden, zal dit jaar niet doorgaan. Vanwege het Coronavirus vindt het bestuur van de Stichting Montferland Run het niet verantwoord om de wedstrijd in en rond ’s-Heerenberg plaats te laten vinden.

De organisatie heeft zo lang als mogelijk gewacht met het nemen van deze beslissing. Zij hoopten op een positieve ontwikkeling aangaande het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen. Het was al snel duidelijk dat het organiseren van de Montferland Run als volwaardig evenement dit jaar niet haalbaar zou zijn. Met een beperkte hoeveelheid deelnemers, geen publiek, beperkte faciliteiten, gefaseerde starten en geen dweilorkesten langs de route zou de Montferland Run haar karakter en sfeervolle uitstraling verliezen.

Het belangrijkste voor de organisatie was dat er een veilig, verantwoord en gezond evenement neer gezet zou moeten kunnen worden voor zowel de deelnemers, vrijwilligers, het publiek, sponsors, partners en alle andere betrokkenen.

Gezien de toename van het aantal besmettingen vond de organisatie het de enige juiste beslissing om de jubileumeditie van de Pfixx Solar Montferland Run naar 2021 door te schuiven.

De organisatie hoopt wel iedereen op 5 december 2021 te mogen verwelkomen.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest