Topveld voor NN Valencia Wereldrecorddag op 7 oktober

door 26 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De getalenteerde Ethiopische hardloopster Letesenbet Gidey en de Australische afstandsloper Stewart McSweyn zijn twee van de grote namen die zullen hardlopen tijdens de NN Valencia Wereldrecorddag. Deze zal gehouden worden op woensdag 7 oktober in het Turia Stadion in Valencia, Spanje.

Het eenmalige evenement is georganiseerd door het NN Running Team, Global Sports Communication en SD Correcaminos. Deze wedstrijddag heeft als hoofddoel dat Joshua Cheptegei een serieuze poging gaat doen om Kenenisa Bekele’s wereldrecord van 26:17.53 op de 10.000 meter te verbeteren.

Bij de mannen hoopt McSweyn, die onlangs een Australisch 3000 meter record van 7:28.02 in Rome neerzette, zijn nationale record op de 10.000 meter van 27:23.80 in Valencia te verbeteren. Shadrack Kipchirchir, tweevoudig WK 10.000 meter finalist, zal ook deelnemen aan de race van 25 ronden, in de hoop het Amerikaanse record van 26:44.36 te verbreken.

Een verdere versterking van het veld is de Spanjaard Ouassim Oumaiz. Hij heeft vorige maand nog een nationaal U23 5000 meter record van 13:13.14 gelopen in Monaco. Ook Joshua’s Oegandese trainingspartner Stephen Kissa zal meedoen, hij heeft een mooie 10 kilometer tijd staan van 27:13.

Een team van pacemakers voor Joshua’s wereldrecordpoging is ook samengesteld onder leiding van de ervaren Nederlandse pacemaker Roy Hoornweg. Hij wordt ondersteund door Matt Ramsden en de Keniaan Nicholas Kipkorir. De 5 km tussentijd is vastgesteld op 13:05 uur.

5000 meter vrouwen race

Er zijn ook toonaangevende atleten toegevoegd aan het vrouwenveld van 5000 meter onder leiding van de Ethiopiër Letesenbet Gidey. Gidey heeft een indrukwekkende reeks prestaties op haar naam staan en heeft vooral vorig jaar veel indruk gemaakt. Zo won ze brons bij de World Cross Country, zilver tijdens de WK 10.000 meter en verbeterde ze de wereldbestprestatie 15 km op de weg met één minuut en 17 seconden. Ze liep uiteindelijk een tijd van 44:20 in Nijmegen (Zevenheuvelenloop).

Extra informatie

  • Livestream | Het evenement wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van het NN Running Team.
  • Toeschouwers | Informatie wordt later bekend gemaakt. De beslissing wordt genomen door de lokale overheid, aangezien de organisatie alle lokale en regionale COVID-19-regels zal volgen.
  • Volg onze social media kanalen voor het laatste nieuws, resultaten en beelden van achter de schermen.
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!