Afstand houden tijdens de Lauwersoog Swimrun

door 28 sep, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

‘Afstand van elkaar houden’ was het dwingende advies dat werd meegegeven aan de bijna 200 deelnemers van de Lauwersoog Swimrun die afgelopen zaterdag plaats heeft gevonden. Een boodschap die goed is opgepakt door de deelnemers van dit loodzware sportevenement, waar deelnemers afwisselend rennend en zwemmend door het Lauwersmeer trekken. Stichting 40Mijl organiseerde deze Swimrun afgelopen zaterdag voor de derde keer in het Nationaal Park.

Niet alleen rondom de start en finish hebben de topatleten laten zien dat het prima mogelijk is om rekening met elkaar te houden in Coronatijd, maar ook op sportief vlak lieten de toppers zien dat ze ruim afstand kunnen houden. Met bijna 15 minuten voorsprong kwam Klazina Politiek op de 10 kilometer als eerste solo vrouw over de finish, slechts twee minuten na de snelste man, Jan Wieringa. Niels Grote Beverborg en Erik Schröder wisten zelfs ruim een half uur voorsprong te pakken op Bart van der Wal en Michiel Land, die op de langste afstand, 15 mijl, na ruim drie en een half uur als tweede duo binnenkwam. Daphne en Jan Overgoor hebben als duo de allersnelste tijd op de 15 mijl weten neer te zetten. De route van bijna 28
kilometer legden zij binnen drie uur af.

Bij de vrouwen op de 10 mijl was het tijdens de race stuivertje wisselen, waarbij het verschil werd gemaakt op de zwemtrajecten. Sanne Goosen wist Marijke Werps net voor te blijven op het laatste stuk sprinten naar de finish. De strijd op de langste afstand bij de mannen werd gewonnen door voormalig triathlonkampioen Sander Berk. De Olympiër van Beijing kwam op veilige afstand twee minuten
eerder over de finish voor de voormalig wereldkampioen lifesaving Tim
Eichman uit het Belgische Maaseik. Gieny van Niejenhuis had absoluut geen
moeite met het houden van afstand. Zij was de enige vrouw die de langste
afstand solo durfde af te leggen.

Lauwersoog Swimrun
Foto: Olvin van Keeken

De Lauwersoog Swimrun is een van de weinige evenementen die dit jaar
wel doorging. Een breed deelnemersveld uit binnen- en buitenland is afgereisd naar Siblu Camping Lauwersoog om in een Corona-proof omgeving het zomerseizoen sportief af te sluiten. “In overleg met de Veiligheidsregio en de sportbonden hebben we een uitgebreid Corona- protocol opgesteld om voor onze deelnemers en vrijwilligers een veilig evenement neer te zetten”, aldus Johan Broesder, voorzitter van Stichting 40Mijl.

Bij deze derde editie met een volledig bezet deelnemersveld heeft de
organisatie het getroffen met de weersomstandigheden. Terwijl in de rest van Nederland de wind behoorlijk waaide, konden de deelnemers in de ochtenduren genieten van het prachtig vlakke meer in het mooiste natuurgebied van Noord Nederland. Veel enthousiaste sporters komen graag volgend jaar weer terug en zijn dan natuurlijk van plan om meer afstand te houden op hun sportieve concurrenten tijdens de race. Hopelijk is social distancing dan niet meer nodig.

Stichting 40Mijl organiseert meerdere hardloop-, wandel- en zwemevenementen in het Nationaal Park Lauwersmeer en zal in 2021 naast de Swimrun ook een triatlon en open water zwemtochten gaan organiseren.

(persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!