Run the world: ASICS World Ekiden 2020 brengt virtueel rennen naar een nieuwe hoogte

door 1 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

ASICS kondigt vandaag de eerste ASICS World Ekiden 2020 aan. De ultieme uitdaging waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld virtueel samenkomen om een marathon te voltooien. Geïnspireerd door een eeuwenoude Japanse hardloop traditie, wordt de race opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden die door maximaal zes renners gelopen worden. Hierdoor is de Ekiden perfect voor hardlopers van alle niveaus en ervaringen. De ASICS World Ekiden 2020 is in het leven geroepen om hardlopers te motiveren door ze een doel te geven. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt namelijk dat 42% van de regelmatige sporters  het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven zonder hardloopdoel. 74% van de ondervraagden vindt sport of lichaamsbeweging leuker wanneer er samen met vrienden of teamgenoten wordt gespeeld.

De ASICS World Ekiden 2020 vindt plaats op een nieuw race-platform dat gebruik maakt van zowel Race Roster als Runkeeper. De deelnemers zullen de spanning, verbinding en motivatie van de teamcompetitie ervaren, hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn. Dit varieert van het volgen van je team voortgang op je Apple Watch, Garmin of Fitbit-apparaat, tot het plaatsen van je eigen voortgang op live online klassementen en het genieten van op maat gemaakte muziekbelevingen tijdens de race.

De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki – een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt – aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

Mensen samenbrengen wanneer ze van elkaar verwijderd zijn

De lancering van de ASICS World Ekiden 2020 is een direct antwoord op de bevindingen van ASICS’ voortdurende onderzoek naar de steeds veranderende behoeften van hardlopers en sportfans over de hele wereld. Naast het missen van een doel en de mogelijkheid om met vrienden of teamgenoten te spelen, onthult het onderzoek, dat direct na het begin van de pandemie van start ging, dat tweederde (67%) toegeeft dat ze de kans missen om te concurreren met anderen. Meer dan de helft (50%) van de teamspelers beweert zelfs dat hun geestelijk welzijn negatief wordt beïnvloed door het feit dat ze geen contact hebben met hun teamgenoten. 

De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki – een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt – aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

Via de ASICS World Ekiden 2020 wil ASICS daarom mensen helpen hun banden met elkaar te versterken, te kunnen genieten van de mentale en fysieke voordelen van teamcompetitie en hun collectieve liefde voor sport en lichaamsbeweging weer op gang te brengen met een gezamenlijk doel.

Yasuhito Hirota, President & Chief Operating Officer, ASICS, zei: “Het mag dan geïnspireerd zijn op een van de beroemdste hardloop formaten van Japan, de ASICS World Ekiden 2020 is een evenement als geen ander. We weten dat mensen de motivatie en connectie missen die ze krijgen van de teamsport, dus we willen ze een manier geven om samen te trainen en te concurreren in het streven naar een gezamenlijk doel. In de ware geest van de Ekiden kan iedereen meedoen en loopt niemand alleen.”

Om teams te helpen zich voor te bereiden om het beste uit zichzelf te halen, biedt ASICS hen in de aanloop naar de wedstrijddag gratis toegang tot verschillende producten en diensten, waaronder training, coaching en deskundige tips.

Yasuhito Hirota voegt hieraan toe: “Bij ASICS staat het luisteren naar lopers van alle niveaus en het begrijpen van hun behoeften centraal bij alles wat we doen. Op dit moment betekent dit dat we de mentale, fysieke en sociale voordelen van de teamsport terugbrengen. Maar naarmate het leven in de toekomst blijft veranderen, gaan we door met het innoveren van nieuwe producten, diensten en evenementen die de ervaringen opleveren die de mensen willen.”

ASICS World Ekiden 2020

Iedereen kan deelnemen aan de Ekiden

De ASICS World Ekiden 2020 staat open voor iedereen, met afstanden die voor alle niveau hardlopers aantrekkelijk zijn. Om deel te nemen, hoeven mensen zich enkel in te schrijven vanaf 1 oktober, via Runkeeper of de ASICS-hub. Deelnemen is gratis. De teams moeten hun estafetteloop voltooien tussen 11 en 22 november 2020.

Voor deskundig advies, trainingsplannen en het laatste nieuws en informatie over de ASICS World Ekiden 2020, volg #ASICSWorldEkiden of bezoek asics.com/mk/asics-world-ekiden

Je perfecte teamgenoot, de ASICS NOVABLAST™

De ASICS NOVABLAST™-schoen is voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een responsieve loopervaring, ideaal voor het rennen van een Ekiden. ASICS lanceert de schoen nu in twee nieuwe kleuren: Black/Pink Glo voor dames en Black/Lime Zest voor heren.

De buitenzool en tussenzool van de NOVABLAST ™-schoen zijn ontworpen om het energieke gevoel van de FLYTEFOAM™ Blast-technologie te bevorderen, waardoor een trampoline-effect ontstaat dat je nog beter vooruit helpt. Daarnaast is de schoen hoger van de grond dan de meeste hardloopmodellen. Dat bevordert het comfort over lange afstanden.

Het zachte bovenwerk van mesh zorgt voor uitstekende luchtcirculatie, waardoor je voeten koel blijven tijdens het hardlopen. Bovendien zorgen reflecterende details voor extra zichtbaarheid bij weinig licht.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest