Shura Kitata en Brigid Kosgei winnen Londen Marathon, Eliud Kipchoge wordt 8ste

door 4 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Vandaag heeft Shura Kitata de Londen Marathon op zijn naam weten te zetten. Een verrassende uitslag als je weet dat Eliud Kipchoge ook aan de start staat. Kipchoge wist de afgelopen zeven jaar alle Marathons die hij liep te winnen, maar vandaag kwam een einde aan die ongeslagen reeks.

Tijdens de 40 ste editie van de Londen Marathon was Kitata na een flinke sprint met Vincent Kipchumba en Sisay Lemma de sterkste. Kitata liep de Marathon in een tijd van 2:05:41, Kipchumba was één seconde langzamer dan Kitata. Derde werd Sisay Lemma in een tijd van 2:05:45.

Kipchoge werd teleurstellend achtste in Londen, later zei hij dat hij last had van zijn rechterheup en kramp in de benen.

De Nederlander Frank Futselaar stapte vandaag rond het 30 kilometer punt uit de Marathon.

Vrouwen

De vrouwen liepen de Marathon eerder op de dag en daar was Brigid Kosgei met overmacht sterkste, Kosgei noteerde ene tijd van 2:18:58. Voor de tweede plek moest flink gesprint worden, de ‘sprintsters’ waren Sarah Hall en Ruth Chepngetic. Hall klopte Chepngetic en liep een tijd van 2:22:01, Chepngetic was vier seconden langzamer en werd derde.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This