.

Shura Kitata en Brigid Kosgei winnen Londen Marathon, Eliud Kipchoge wordt 8ste

door 4 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Vandaag heeft Shura Kitata de Londen Marathon op zijn naam weten te zetten. Een verrassende uitslag als je weet dat Eliud Kipchoge ook aan de start staat. Kipchoge wist de afgelopen zeven jaar alle Marathons die hij liep te winnen, maar vandaag kwam een einde aan die ongeslagen reeks.

Tijdens de 40 ste editie van de Londen Marathon was Kitata na een flinke sprint met Vincent Kipchumba en Sisay Lemma de sterkste. Kitata liep de Marathon in een tijd van 2:05:41, Kipchumba was één seconde langzamer dan Kitata. Derde werd Sisay Lemma in een tijd van 2:05:45.

Kipchoge werd teleurstellend achtste in Londen, later zei hij dat hij last had van zijn rechterheup en kramp in de benen.

De Nederlander Frank Futselaar stapte vandaag rond het 30 kilometer punt uit de Marathon.

Vrouwen

De vrouwen liepen de Marathon eerder op de dag en daar was Brigid Kosgei met overmacht sterkste, Kosgei noteerde ene tijd van 2:18:58. Voor de tweede plek moest flink gesprint worden, de ‘sprintsters’ waren Sarah Hall en Ruth Chepngetic. Hall klopte Chepngetic en liep een tijd van 2:22:01, Chepngetic was vier seconden langzamer en werd derde.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest