Sifan Hassan, Yomif Kejelcha en Faith Kipyegon in FBK Nazomer wedstrijd

door 6 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Aanstaande zaterdag, 10 oktober, organiseert Global Sports Communication (GSC) een baanwedstrijd in het FBK stadion in Hengelo. Topatleten Sifan Hassan, Yomif Kejelcha en Faith Kipyegon staan aan de start van deze FBK Nazomer wedstrijd. De atleten zijn in vorm en hebben door de corona periode weinig wedstrijden kunnen lopen. GSC wil deze atleten de kans geven om hun seizoen te verlengen. Er zijn drie races: de 1000m en 10.000m voor vrouwen en een 5.000m voor mannen.

Wereldkampioene Sifan Hassan zal op de 10.000m de strijd aangaan met Tsehay Gemechu uit Ethiopië. Voor Sifan, die onlangs het Werelduurrecord in Brussel verbeterde, is dit een uitstekende testcase in aanloop naar het WK Halve marathon in Gdynia op 17 oktober. Faith Kipyegon, de olympisch kampioene over 1500m, gaat voor een razendsnelle tijd over 1000m. Faith heeft dit jaar al laten zien dat ze in topvorm is en wil graag haar tijd 2:29,15 over 1000m verbeteren in Hengelo. Op de 5000m zullen de ogen gericht zijn op de Ethiopische trainingspartner van Sifan Hassan: Yomif Kejelcha. De zilveren medaillewinnaar op de 10.000m van het WK in Doha vorig jaar neemt het onder andere op tegen de in uitstekend in vorm verkerende Australiër Stewart McSweyn.

Ellen van Langen: “Verschillende atleten van ons management bureau gaven aan nog niet klaar te zijn met dit seizoen. Ze wilden super graag nog een wedstrijd lopen. Zo kwamen we het idee om zelf een wedstrijd te organiseren. En waar kan dat beter dan in Hengelo?”

Hans Kloosterman: “Volgend jaar bestaat de FBK Games 40 jaar. Dat willen we natuurlijk vieren. We verwachten dat corona ook dan nog een rol zal spelen. Daarom is het mooi dat we nu al de kans krijgen om ervaring op te doen met een wedstrijd op topniveau binnen de corona-regels.”

Tijdens de wedstrijd wordt de Wavelight Technologie gebruikt. De Wavelight, de elektronische tempomaker, begeleidt de atleten voor tijd, snelheid en interval.  Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk voor publiek om de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd is te volgen via een livestream op het FBK Games YouTube kanaal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest